senzacija na pomolu

Niko Kovač preuzima europskog velikana, a ovaj bi njegov potez mogao posebno iznervirati ljude u Bayernu

27.05.2020 u 14:06

Bionic
Reading

Borussia Dortmund želi dovesti Niku Kovača kao zamjenu za Luciena Favrea

Borussia Dortmund nije uspjela iznenaditi Bayern na svojem terenu. Gosti su slavili pogotkom Joshue Kimmicha u 43. minuti i tako svojim najvećim rivalima pobjegli na ogromnih +7 bodova razlike šest kola prije kraja. To bi moglo značiti i smjenu trenera.

Borussia od odlaska Jürgena Kloppa iz kluba ne može pronaći trenera koji bi ostao na klupi tri sezone u nizu. To nije uspjelo Thomasu Tuchelu, Peteru Boschu i Peteru Stögeru, a izgleda da neće ni Lucienu Favreu kojem je posljednji poraz opasno zatresao stolicu.

Njemački Kicker piše kako su čelnici kluba očekivali da će uzdrmati Bayern i doći na korak do preuzimanja vodstva na tablici, ali to se nije dogodilo pa Bayern sada još sigurnije plovi prema osmoj uzastopnoj tituli prvaka Njemačke. Favre bi to mogao platiti glavom.

'Već me mjesecima smjenjuju. Ne čitam novine, ali znam što pišu. Nastojim ostati miran unatoč naslovima. Imam vjeru u sebe. O svemu ćemo pričati za dva tjedna', rekao je Favre nakon poraza od Bayerna.

Aktualnom treneru Borussije ugovor ističe na kraju iduće sezone, ali njemački mediji vjeruju kako će otići već ovoga ljeta. Zanimljivo, njegov nasljednik bi trebao biti Niko Kovač. Barem tako tvrdi legendarni Lothar Matthäus koji je Sky Sportu otkrio planove dortmundskog sastava.

'Favre odlazi, Niko Kovač dolazi. To je prvo što sam pomislio kada sam čuo Favreovu izjavu', rekao je Matthäus i tako još više raspirio nagađanja koja je pokrenuo Bild koji tvrdi da su već odrađeni neki kontakti između Kovača i Borussije. To bi moglo posebno zaboljeti ljude u Bayernu i navijače bavarskog sastava s obzirom na to da im je upravo Borussia najveći konkurent, a Kovač bivši trener.