hasan na zadatku

Niko Kovač ima pravo razloga biti bijesan; Salihamidžić u Madridu pregovara s novim trenerom

07.05.2019 u 16:34

Bionic
Reading

Iako je Bayern na milimetar do naslova njemačkog prvaka, čini se da ni taj trofej, ako ga uopće osvoji, neće pomoći Niki Kovaču da ostane na klupi bavarskog velikana

Nakon što je mjesecima lovio za Borussiju, pa potom i panično čuvao minimalnu bodovnu prednost, prošlog je vikenda Niko Kovač, zahvaljujući još jednom kiksu Borussije, napravio veliki korak prema naslovu njemačkog prvaka.

Osim tog trofeja, Kovač s bavarskim velikanom može uzeti i dvostruku krunu jer igra u finalu njemačkog kupa protiv Eintrachta iz Frankfurta.

  • +9
Bundesliga, FC Bayern - Borussia Dortmund Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Međutim, cjelokupna prilično turbulentna sezona, u kojoj je često bilo i povišenih tonova na relaciji trener - igarči, očito je utjecala na čelnike kluba da sljedeću sezonu pokušaju provesti u puno mirnijem raspoloženju.

I odlučili su se na promjenu na trenerskoj klupi, a sportski direktor Hasan Salihamidžić je otputovao u Madrid gdje pregovara s Julenom Lopeteguijem, bivšim španjolskim izbronikom ali i trenerom madridskog Reala.

navodno ova ideja nije prihvaćena na svim razinama bavarskog kluba, jer svatko ima svog kandidata. Jedan od rijetkih koji je znao za planove sportskog direktora Bayerna je Thiago Alcantara koji pod vodstvom Lopeteguija igrao za U-21 ali i A reprezentaciju Španjolske.