NETKO ĆE NASTRADATI

Nikita Mazepin, odbačeni Rus iz Formule 1, krenuo u napad na bivšu momčad: Ovo je moja osobna priča, dokumenti su predani!

22.06.2022 u 16:08

Bionic
Reading

Nikiza Mazepin otpušten je iz momčadi Haasa prije početka sezone zbog invazije njegove zemlje na Ukrajinu

Haas je odustao od naslovnog sponzora Uralkalija, tvrtke u kojoj njegov otac Dmitry ima udjela, a mladi vozač je prije svoje druge sezone dobio otkaz iako je bio spreman voziti pod neutralnom zastavom.

Nikita se teško mirio s time što je odbačen, govorio je da Formula 1 više nema pravih vrijednosti, da je nezasluženo postao bivši, a njegova borba nije gotova. Sada je tužio Haas zbog neisplaćenih plaća.

'Kod raskida ugovora Haas mi je imao dug za plaću za ovu godinu i još ga nisu platili. Mislim da bi poslodavac trebao barem nadoknaditi plaću do trenutka otkaza i vjerojatno isplatiti neku otpremninu', rekao je 23-godišnjak te je dodao:

'Samo govorim o tome da nisu ispunjene ugovorne obveze. Također morate razumjeti da smo imali dva neovisna ugovora. A raspad ugovora s naslovnim sponzorom (Uralkalijem) nije izravno utjecao na moju budućnost u momčadi. To jest, donijeli su dvije odvojene odluke. Nisam vidio svoj novac, zato idemo na sud. Ovo je moja osobna priča. Dokumenti su već predani sudu.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Kanade, 19.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

Što će biti s njegovom karijerom?

'Moja je karijera sada na pauzi, ali bavim se motosportom već 18 godina i ne namjeravam ga napustiti. Održavam formu i nadam se da ću se vratiti u Formulu 1. Ako ne uspije, razmotrit ću druge opcije. Na primjer, zanimaju me utrke u pustinji. Dakar je moguć, kao i reli Put svile.'