PREMIERSHIP

Nikica Jelavić zabio za Hull, kiksali United i Chelsea!

21.02.2015 u 19:15

Bionic
Reading

U 26. kolu Premier lige u subotu su kiksali Chelsea i Manchester United, dok je Hull City upisao važnu pobjedu 2-1 u borbi za opstanak protiv izravnog konkurenta Queens Park Rangersa, a hrvatski napadač Nikica Jelavić zabio je vodeći gol za Hull u 17. minuti

QPR je poravanao preko Charlieja Austina u 39., a pobjedu Hullu donio je Dame N'Doye u 89. minuti. Jelavić je još dva puta ozbiljno zaprijetio, u 14. i 34. minuti, ali su njegovi udarci glavom bili neprecizni.

Nikica Jelavić je izjedanačio rekord Geovannija, koji je dosad bio najbolji strijelac u povijesti Hulla u jednoj premierligaškoj sezoni. Geovanni je zabio 8 golova u sezoni 2008–2009., a Jelavić je ove sezone stigao do brojke od osam golova 12 kola prije kraja prvenstva.

Niko Kranjčar je za Queens Park Rangers igrao do 78. minute.

Vodeći Chelsea je kod kuće remizirao protiv Burnleyja, koji se bori za ostanak, bilo je 1-1. Chelsea je poveo golom Branislava Ivanovića u 14. minuti. U 70. zbog nesportskog ponašanja isključen je domaći veznjak Nemanja Matić, i Burnley je 81. minuti došao do remija pogotkom Bena Meea. Trener Mourinho nakon utakmice bio je ljut na suce, ali je njegove riječi bile su "umotane u celofan" kako ne bi bio kažnjen.


Swansea je na svom terenu iznenadio Manchester United, slavivši sa 2-1. United je poveo golom Andera Herrere u 28. minuti, a već u 30. Swansea je izjednačio preko Ki Sung-Yuenga. Pobjedu "labudovima" donio je Bafetimbi Gomis u 73. minuti.

Arsenal je u gostima svladao Crystal Palace sa 2-1 i probio se je na treće mjesto na tablici. Aston Villi nije pomogao niti novi trener Tim Sherwood, izgubila je od Stokea 1-2, primivši gol u trećoj minuti sudačke nadoknade iz penala. I tako je Villa na predzadnjem mjestu i čeka ju teška borba za ostanak.