disciplinski postupak

Nije dovoljno što su Hrvatskoj uskratili pobjedu, sada će je još i dodatno kazniti?

23.01.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u velikom grču dočekuje posljednju utakmicu Skupine I na svjetskom prvenstvu. Jer nakon što je oštećena u ogledu s Njemačkom, te joj je upitan i plasman u kvalifikacije za olimpijske igre, Červarova momčad mora pobijediti Francusku, ali i čekati odluku Disciplinske komisije IHF-a

Još se uvijek ne smiruju strasti nakon poraza 21.22 Hrvatske od Njemačke, a kojem su kumovale čudnovate odluke danskog sudačkog para.

Danski suci, Martin Gjeding i Mads Hansen te delegat utakmice bili su na udaru hrvatskog izbornika Line Červara, koji je u emotivnom istupu kritizirao i čelništvo IHF-a, njegovih pomoćnika ali i nekoliko igrača, zbog vrlo spornih odluka.

Kako prenosi RTL, Hrvatska je na kraju zaradila i prijavu delegata, ona je na stolu Disciplinske komisije IHF-a koja će donijeti odluku, a po potrebi i ispitati Hrvate koji su prijavljeni.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik IHF-a Hassan Moustafa potvrdio je kako je pokrenuta istraga protiv Hrvatske, ali i da on osobno nije u to uključen, već je sve u ingerenciji Disciplinske komisije koja će donijeti konačnu odluku.

Međutim, sve je još čudnije, tim prije što su glavni okriuvljenici, danski suci, i javno priznali kako su njihove odluke iz završnice dvoboja posve krive.

Martin Gjeding koji je kod 21:20 za Njemačku Karačiću dosudio probijanje u duelu s Wiedeom, ovako je opisao svoj propust.

'Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio. Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška'.