VRUĆA TEMA

HRS objavio sporne situacije iz dvoboja s Njemačkom; oglasili se i danski suci

22.01.2019 u 22:27

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez je izvukao sve sporne situacije iz utakmice s Njemačkom u kojoj je Hrvatska izgubila 22:21 te je tako ostala bez mogućnosti plasmana u polufinale SP-a

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac najavio je da će HRS uložiti protest na suđenje danskog sudačkog para na utakmici Hrvatske i Njemačke.

Grahovac je pripomenuo da su pronašli 11 spornih situacija, a HRS je objavio kompilaciju istih, doduše, s jednom manje, a taj video možete pogledati OVDJE.

Dodajmo da se za dansku televiziju oglasio danski sudac Martin Gjeding koji je kod 21:20 za Njemačku Karačiću dosudio probijanje u duelu s Wiedeom.

'Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio. Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška.'

Nešto je imao za reći i njegov kolega...

'Utječe na vas kada napravite nešto krivo, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto', rekao je drugi sudac Mads Hansen.

  • +13
Hrvatska - Španjolska, SP u rukometu 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL