BRUTALNI DVOBOJ

Nije dobio crveni karton, ali zato je 16 utakmica kazne

05.11.2014 u 18:47

Bionic
Reading

Nogometaš rumunjskog prvoligaša Targu Muresa Gabriel Muresan dobio je najveću pojedinačnu kaznu od čak 16 utakmica neigranja zbog grubog prekršaja za koji čak nije dobio ni crveni karton

Muresan je na utakmici sa Steauom 26. listopada laktom nasrnuo na Raula Rusescua, koji je morao na operaciju zbog teškog loma jagodične kosti i ostećenja rožnice oka. Liječnici su kasnije priopćili da su se čak bojali da će Rusescu ostati slijep na desno oko. Muresan je za taj grubi nasrtaj dobio samo žuti karton, ali naknadno je kažnjen s 16 utakmica nakon pregledavanja snimke.

Utakmica Targu Mures-Steaua obilovala je grubostima, a trener Steaue bio je prisiljen već u 28. minuti napraviti sve tri izmjene jer su mu grubim startevima igrača domaćina ozlijeđena sva tri napadača. Zbog starta na Claudiu Keseruu kažnjen je još jedan igrač Targu Muresa - Senegalac Ousmane N'Doye, koji je dobio šest utakmica suspenzije, no direktor Targu Muresa je, unatoč tome što su domaćini u prvih pola sata igre poslali čak trojicu igrača gostiju u bolnicu, najavio žalbu.

'Ovo je drastična kazna. Pa nitko od mojih igrača nije isključen, a dobili su zajedno 22 utakmice neigranja', jadao se Daniel Stanciu. Sudac te utakmice Istvan Kovacs dobio je od sportskog dnevnika Gazeta Sporturilor, koji tradicionalno ocjenjuje suce ocjenama do 10, po prvi puta u povijesti lista ocjenu - nula.

Ružna utakmica i pobjeda domaćina