VERSTAPPEN ODLIČAN

Nico Rosberg u Belgiji starta prvi, Hamilton zadnji!

27.08.2016 u 15:09

Bionic
Reading

Na kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije Nico Rosberg odvezao je najbrži krug, a iz prvog startnog reda startat će i mladi Max Verstappen. Lewis Hamilton će pak imati puno posla u utrci jer mora startati zadnji...

Borba za pole poziciju na nedjeljnoj utrci u Belgiji bila je žešća nego što se očekivalo. Lewis Hamilton možda je zbog promjena motora zaradio kaznu vrijednu posljednjeg mjesta na startu, no mladi Max Verstappen dobro je pritisnuo Nicu Rosberga i učinio kvalifikacije zanimljivima.

Ipak, na kraju je Rosberg odvezao krug 1:46.744, nešto više od jedne desetinke brže od Verstappena te tako osigurao prvo mjesto na startu.

Iza vozača Mercedesa i Red Bulla u drugom startnom redu našli su se vozači Ferrarija, Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel, a iza njih bio je Daniel Ricciardo na petom mjestu i odlični vozači Force Indije, Sergio Perez i Nico Hülkenberg.


Među prvih deset još su se našli Bottas, Button i Massa. Lewis Hamilton i Fernando Alonso znali su uoči kvalifikacija da će zbog kazni startati iz zadnjeg reda pa nisu forsirali.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14 sati.