ČUDO OD VOZAČA

Ni Valentino Rossi nije izvodio ovakve stvari na stazi!

18.05.2014 u 19:27

Bionic
Reading

Marc Marquez postao je najmlađi vozač u povijesti 'kraljevske klase' s pet uzastopnih pobjeda u nizu ove nedjelje u Le Mansu, nakon fantastičnog proboja s desetog mjesta prema samom vrhu...

Španjolski 21-godišnji vozač radi čuda na svojoj Repsol Hondi. Nakon što je u svojoj debitanskoj sezoni prošle godine postao najmlađi MotoGP prvak u povijesti, nastavlja rušiti rekorde i ovog proljeća. U prvih pet utrka nove sezone upisao je jednak broj pobjeda, izgleda apsolutno nepobjedivo na stazi i teško je reći tko bi ga uopće mogao pobijediti.

Svojim ulaskom u 'kraljevsku klasu' podsjeća na vjerojatno najvećeg motociklista svih vremena, danas veterana Valentina Rossija. Obojica su pokorili niže klase prije ulaska u elitnu, a zatim s lakoćom zavladali i njome. No, Marquez radi još veće korake od legendarnog Talijana, s obzirom da su Rossiju trebale dvije sezone za prvu titulu u klasi 500cc te je do prvih ordena došao kao nešto stariji, dok mladi vozač Honde već s 21 godinom dominira i prijeti rekordnim brojem osvojenih titula, ako ostane zdrav sljedećih godina.


Utrka u Francuskoj bila je drukčija za Marqueza od prethodnih, jer je loše startao i završio na desetom mjestu, no zatim smo vidjeli njegov istinski talent na djelu: prolazio je s lakoćom pokraj konkurencije i na kraju uvjerljivo pobijedio.

'Jako sam sretan zbog pobjede, koja je bila drukčija od prethodnih. Napravio sam pogrešku na startu, možda sam bio previše opušten, a kad me Jorge Lorenzo prošao, uzeo sam široku liniju i mnogi vozači su me pretekli. No, nakon toga uslijedio je dobar povratak i bilo je zabavno, a sve je završilo petom uzastopnom pobjedom. Možda je ljudima izgledalo lako, no naporno smo radili i ovo je nagrada za cijelu ekipu,' poručio je svima Marc Marquez nakon utrke.