PROTIV DINAMA PO POBJEDU

Ni snijeg ne remeti Hajdukove planove

18.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Iako je pao snijeg u Splitu, u Hajduku se raspoloženje uoči derbija s Dinamom ne hladi. Trener Miše jedino je morao promijeniti mjesto treniranja, a od derbija očekuje da ispuni sve Hajdukove nade. Drugim riječima, da Dinamo dođe i ode bez osvojenog boda

Snijeg u Dalmaciji padne jednom u sto godina, ali kad padne, prouzroči više problema nego tornado u SAD-u. Pet centimetara snijega izazvalo je pravi kaos u Splitu, a jaka bura otklanjala svaku pomisao na nogomet. No, na Poljudu su svjesni da puno ljepše vrijeme neće biti ni u nedjelju navečer kada im u goste dolazi zagrebački Dinamo. Snijeg će se već za dan-dva otopiti sam od sebe, igrači će u međuvremenu trenirati na umjetnoj travi ili u dvorani, tako da je otkazano jedino putovanje u karantenu u Makarsku.

Na redovitoj press-konferenciji pojavio se tek trener Ante Miše kako bi novinarima pojasnio što očekuje od derbija. Snijeg i led ga nisu zabrinuli:

'Zaista ne razmišljamo o vremenu. Bit će kako bude. I mi i oni igramo na istom terenu.'

Miše je odgledao gostovanje Dinama u Salzburgu na DVD-u i, premda je pohvalio Vlakovu momčad, nije se pretjerano zabrinuo onim što je vidio:

'U prvom poluvremenu Dinamu je bio moćan. Svih 11 igrača stajalo je iza lopte, pa Red Bull nije stvorio ni jednu priliku. Hajduk je favorit na Poljudu protiv bilo koje momčadi i ako budemo odigrali kako znamo, sumnjam da Dinamo može uzeti i jedan bod.'

Miše je otkrio da planira napasti Dinamo od prve minute.

'U prvih 20 minuta pokušat ćemo iskoristiti publiku i dobru atmosferu. Preuzet ćemo malu dozu rizika, ali nećemo bezglavo juriti po gol', pojasnio je strateg 'bilih' koji će unatoč lošem vremenu momčad izvesti na trening u srijedu u 15.30 sati. Pitanje je samo hoće li trenirati na pomoćnom travnjaku, umjetnoj travi ili u dvorani.