PREMA STANLEY CUPU

NHL: Chicago i Ottawa golijadama do polufinala

10.05.2013 u 09:44

Bionic
Reading

U noći s četvrtka na petak u konferencijska polufinala najjače hokejske lige svijeta (NHL) plasirali su se Chicago i Ottawa, dok je Pittsburgh poveo u svojoj seriji s 3-2

Chicago Blackhawksi očekivano su dovršili posao protiv Minnesote Wilda uvjerljivom domaćom pobjedom 5-1. Marian Hossa postigao je dva pogotka za najbolju momčad regularnog dijela sezone, dok je golman Corey Crawford upisao 21 obranu, što je bilo dovoljno da Blackhawksi osiguraju prolazak u polufinale Zapadne konferencije ukupnom pobjedom 4-1.

Zanimljivo, Chicago je prošao prvi krug doigravanja po prvi put nakon 2010. godine, kada je ujedno i osvojio svoj posljednji naslov. U ovom bi trenutku sve drugo osim osvajanja Stanley Cupa bilo ravno neuspjehu za uvjerljivo najdominantniju momčad u ovome trenutku.

Uvjerljivu su pobjedu, 6-1, te prolazak u polufinale Istoka ostvarili i hokejaši Ottawe, koji su još jednom svladali Montreal u gostima. Cory Conacher upisao je dva gola, a Craig Anderson 33 obrane za ukupnu pobjedu Senatorsa u seriji 4-1.

Nakon ove golijade nema dileme, Ottawa je sasvim zaslužila prolaz


Ottawa je osigurala drugi krug doigravanja po prvi put nakon 2007. godine kada je igrala veliko finale protiv Anaheim Ducksa. Iako je u doigravanje ušla sa sedme pozicije, a Montreal s druge, ključni su za cijelu seriju bili povratci ključnih igrača u redove Senatorsa (Erik Karlsson i Jared Cowan). S obzirom da polufinalna serija počinje idući tjedan, Senatorsi imaju dovoljno vremena da se oporave i pripreme za sljedećeg protivnika.

Druga najbolja momčad regularnog dijela sezone ukupno i najbolja na Istoku, Pittsburgh Penguins, ponovno vodi u seriji protiv New York Islandersa. Nakon 1-0 i 2-1 Pittsburgh je poveo s 3-2 zahvaljujući sjajnoj obrani koja je bila rak-rana u ovoj seriji.

Trener Penguinsa Dan Bylsma odlučio je za petu utakmicu serije ostaviti na klupi svog prvog golmana Marc-Andrea Fleuryja, te u igru ubaciti 36-godišnjeg Tomasa Vokouna, kojem je to bila prva utakmica u doigravanju, koju je započeo, u posljednjih šest sezona. Voukoun je zaustavio 31 udarac prema svojim vratima, dok su Sidney Crosby, Tyler Kennedy i Douglas Murray u razmaku od svega sedam minuta druge trećine riješili pitanje pobjednika serijom 3-0!

Kris Letang dodao je još jedan gol za Penguinse u posljednjoj trećini za ukupnu pobjedu 4-0 i vodstvo 3-2 u seriji.

NHL doigravanje:

Istočna konferencija
Montreal - Ottawa 1-6 (Ottawa dobila seriju s 4-1)
Pittsburgh - NY Islanders 4-0 (Pittsburgh vodi u seriji s 3-2)

Zapadna konferencija
Chicago - Minnesota 5-1 (Chicago dobio seriju s 4-1)