NOVOST U SKIJANJU

Nezapamćeno: Ivica mora u kvalifikacije da bi se oprostio na SP-u?

04.02.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Hrvatski skijaški savez potvrdio je da će Ivica Kostelić nastupiti u slalomu na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu, ali ne i u kombinaciji. No, da bi se našao na glavnoj utrci, morat će prvo izboriti mjesto u kvalifikacijama, što nismo imali na prethodnim natjecanjima...

Legendarni 37-godišnji skijaš rekao je u Wengenu da je to bila njegova posljednja utrka u Svjetskom kupu, a ne i u karijeri, što je Hrvatski skijaški savez potvrdio priopćenjem ove subote.

Ivica Kostelić nastupit će na Svjetskom skijaškom prvenstvu u St. Moritzu, ali ne u svojoj omiljenoj disciplini kombinaciji, već u slalomu koji je na rasporedu na samom kraju programa natjecanja.

No, nastup našeg najboljeg skijaša svih vremena u glavnoj utrci ostaje pod upitnikom. Naime, možda će morati dan prije u kvalifikacije kako bi izborio svoje mjesto u nedjeljnom slalomu, zbog velikog broja natjecatelja. Taj scenario nismo imali na prethodnim velikim natjecanjima, ali još nije sigurno niti da će biti na ovome, a sve će ovisiti o konačnom broju prijavljenih skijaša.

Za razliku od Ivice, Matej Vidović i Istok Rodeš imaju osigurano mjesto u glavnoj slalomskoj utrci, dok bi Elias Kolega također trebao u kvalifikacije, ako to bude potrebno.

Uz spomenutu četvorku na SP-u bi trebali također nastupiti Filip Zubčić, Samuel Kolega, William Vukelić i Max Ullrich, a u konkurenciji skijašica Andrea Komšić, Leona Popović, Lana Zbašnik i Ida Štimac.