BOL I AUTOGOL

'Nezahvalni' Lennon složio na pod Garetha Balea

29.11.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Tottenham je u dvoboju 14. kola Premiershipa na svom travnjaku svladao Liverpool sa 2:1, a dvoboj je obilježila turbulentna suradnja dvojice krila Aarona Lennona i Garetha Balea

Liverpool je nastavio svoju neuvjerljivu seriju što dijelom može zahvaliti i teško razumljivim zamislima svoga trenera Rodgersa (bek Enrique je igrao špicu, krilo Downing beka), ali i fantastičnoj partiji najboljeg igrača Tottenhama Garteha Balea koji je upisao krajnje neobičan hat-trick - gol, asistenciju i autogol. Ipak, njegova ocjena i dalje ostaje gotovo savršena, jer za autogol nije nimalo kriv.

Za prvi gol je u silovitom prodoru osramotio kompletan Liverpoolov blok i dao savršenu loptu za egzekutora Aarona Lennona, dok je drugi zabio sam iz slobodnjaka (koje izvodi sve sličnije Cristianu Ronaldu) nakon dodira sa živim zidom.

I kada je Tottenham mirno jedrio prema sedmoj pobjedi u prvenstvu došla je 72. minuta. Gerrad je nakon ubačaja Shelveyja puca glavom, a kod stative je budno čekao Lennon koji je odlučio iz sve snage ispucati loptu. No, taj 'projektil' je odsjeo na nosu Garetha Balea od koga se lopta zakucala u mrežu. Rezultat se do kraja nije mijenjao, a Lennon je suigraču dužan barem dvije večere. Jednu za savršenu asistenciju, a drugu za vrlo nespretan uzvrat nakon kojega je Bale morao tri minute dolaziti sebi izvan terena.

Bale se na kraju ipak uspio vratiti u igru
Akcija Balea i mirna realizacija Lennona za 1:0
Gol iz slobodnjaka, uz pomoć Hendersona u živom zidu