NOVO RUŽNO POGLAVLJE

Neymaru prijeti rekordna kazna u francuskom nogometu; Marseille ima dokaze kojima će pokopati brazilsku zvijezdu

23.09.2020 u 07:47

Bionic
Reading

Francuski derbi između PSG-a i Marseille (0:1) dobio je još jedno ružno poglavlje, a Neymaru prijeti rekordna kazna

Podsjećamo, susret na Parku prinčeva obilježile su divljačke scene igrača i čak pet crvenih kartona. Sudac je nakon tučnjave u samoj završnici isključio Laywina Kurzawu i Leandra Paredesa iz PSG-a te Darija Benedetta i Jordana Amavija iz Marseillea, a tek nakon pregleda snimke i Neymara.

Disciplinska komisija donijela je odluku o kaznama, najgore je prošao Kurzawa koji je kažnjen sa šest utakmica, tri utakmice će se 'hladiti' Jordan Amavi, dvije, uz jednu uvjetno, Neymar i Lenadro Paredes, a jednu utakmicu suspenzije je dobio Dario Benedetto.

Isto tako Ligue 1 će istražiti ima li istine u Nemyarovim riječima da ga je rasistički vrijeđao Alvaro Gonzalez Soberona odnosno da mu je rekao 'majmune, kurvin sine'.

No cijeli ovaj skandal mogao bi postati veći, jer je sada Marseille optužio Neymara za rasizam, da je vrijeđao njihovog igrača Hirokija Sakaija kojeg je navodno zazvao 'kineskim sra....'.

Prema pisanju stranih medija postoje i dokazi, audio materijali koji će to potvrditi, a zbog kojih bi Brazilac Neymar mogao dobiti i do 20 utakmica suspenzije, što bi bila rekordna kazna za Ligue 1.