MORA DA SE ŠALI

Neymar zaista šokirao imenom kluba u kojeg bi mogao preseliti!

10.07.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Neymar je na odmoru u Brazilu na upit gdje bi mogao nastaviti karijeru iznenadio novinare odgovorom da bi to mogao biti mali španjolski prvoligaš Eibar. Nitko ga nije ozbiljno shvatio...

Brazilski 25-godišnji napadač stigao je u Barcelonu prije četiri godine u transferu u kojem je službena odšteta iznosila 88 milijuna eura, ali sumnja se da je cijeli posao vrijedio i puno više.

  • +6
Neymar Izvor: Reuters / Autor: Sergio Perez

Neymar je trenutno jedan od najplaćenijih nogometaša svijeta s oko 18 milijuna eura godišnjih primanja u Barceloni, a također je među najprivlačnijim sportašima kad su u pitanju sponzori.

No, unatoč tome svakog ljeta nagađa se o njegovom odlasku iz Katalonije, spominju se bogati klubovi poput PSG-a i Manchester Uniteda, a tijekom odmora u Brazilu ovih dana postavljeno mu je još jednom pitanje hoće li karijeru nastaviti na Old Traffordu.

'Da, možda. A možda se preselim i u Eibar,' iznenađujuće je izjavio Neymar, no malotko ga je ozbiljno shvatio.

Eibar je inače jedan od najmanjih klubova u španjolskoj Primeri i pravo je čudo što je uspio završiti u gornjem domu ljestvice prošle sezone. Ima stadion koji prima samo 7000 gledatelja, a godišnji budžet plaća je takav da bi Neymar u slučaju dolaska u klub morao pristati na deset puta manja primanja. Odštetu za njega klub bi Barceloni mogao platiti samo ako bi se zadužio za sljedećih sto godina. Dakle, taj bi transfer zaista bio čudo...