seha liga

Nexe u Našicama bolji od Pelistera; uvjerljiva pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje

02.02.2023 u 21:30

Bionic
Reading

Nakon što su porazom u Novom Sadu od Vojvodine otvorili novu sezonu SEHA lige, rukometaši Nexea su u susretu 2. kola skupine A u Našicama pobijedili Eurofarm Pelister 29:25 (15:12)

Bio je to dvoboj dviju momčadi koje su se susrele u ogledu za treće mjesto na prošlosezonskom SEHA Final Four turniru u Zadru. Tada je makedonski sastav slavio 27:23. Ovoga puta Nexe se uspio revanširati za rujanski poraz i upisati pobjedu 29:25.

Nexe je bolje otvorio susret. Poveo je 3:1, imao je 9:6, u jednom trenutku i pet golova prednosti (15:10), a na odmor se otišlo rezultatom 15:12. Domaćin je u drugom poluvremenu poveo i sa sedam razlike (23:16) obranivši prednost u posljednjoj četvrtini susreta.

U redovima hrvatskog doprvaka, kojeg vodi slovenski stručnjak Branko Tamše, najefikasniji su bili Ivan Sršen sa šest golova, te Luka Moslavac i Fahrudin Melić s po četiri gola. Dominik Kuzmanović (8) i Moreno Car (6) zajedno su zabilježili 14 obrana.

Mirko Radović postigao je pet za Eurofarm Pelister, a Nenad Kosteski četiri gola.

Na ljestvici skupine A vodi Vojvodina sa šest bodova, Nexe ima tri, a Pelister je bez bodova.

U idućem susretu iz ove skupine Eurofarm Pelister 2. ožujka dočekuje Vojvodinu, a tjedan dana kasnije na rasporedu je susret Nexe - Vojvodina.