baš nema sreće

Drama na Parku prinčeva; Kylian Mbappe opet je ozlijeđen i sigurno propušta utakmicu sezone protiv Bayerna u Ligi prvaka

02.02.2023 u 18:30

Bionic
Reading

Kylian Mbappe, koji se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici u srijedu protiv Montpelliera, pauzirat će najmanje tri tjedna i propustit će utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna 14. veljače, objavio je PSG

Kylian Mbappe (24) u srijedu je iz igre izašao već u 21. minuti utakmice protiv Montpellierea i nikako ju neće pamtiti po dobrome.

Prvo je 10. minuti Mbappe izborio penal kojeg je i sam izveo, ali mu je golman domaćih Benjamin Lecomte obranio taj udarac. No, Lecomte je stajao izvan gol-linije, pa je sudac dosudio ponavljanje penala. Ali, Lecomte je još jednom 'skinuo' penal Mbappeu koji je nakon toga prvi stigao na odbijenu loptu, ali je iz neposredne blizine pucao - preko gola!

A onda se u 21. minuti i ozlijedio te je napustio teren, a njegovi su suigrači u nastavku susreta slavili 3:1.

No, na Parku prinčeva ne spavaju mirno jer je sad poznato koliko je teška Mbappeova ozljeda. Iz kluba su potvrdili kako se radi o problemu s mišićem lijevog bedra te će prvi strijelac momčadi - koji je ove sezone u 25 utakmica zabio 25 golova uz još šest asistencija - pauzirati najmanje tri tjedna.

  • +18
Rennes - PSG, francuska liga, 15.1.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

To znači da će Kylian Mbappe propustiti utakmicu osmine finala francuskog Kupa u kojoj PSG gostuje kod Marseillea (srijeda, 8. veljače), potom i derbi s Monacom (subota, 11. veljače), ali sigurno i utakmicu sezone, prvi okršaj osmine finala Lige prvaka u kojoj PSG na Parku prinčeva 14. veljače dočekuje minhenski Bayern.

U klubu se nadaju kako će Mbappe biti spreman za uzvrat u Münchenu, koji je na rasporedu 8. ožujka, a možda i za novi derbi s Marseilleom (26. veljače) kad PSG ponovno stiže na Velodrome.

Mbappeov izostanak težak je udarac za PSG, jer je on trenutno, uz Mohameda Salaha, vodeći strijelac Lige prvaka sa sedam golova.