KLADITE SE PAMETNO

Newcastle ima manje bitnih izostanaka

08.11.2012 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon pet uzastopnih poraza Brugge je u nedjelju smijenio trenera Leekensa. Kontrolu je u privremenoj ulozi preuzeo dosadašnji trener juniora, Phillippe Clement koji će dobiti priliku za današnju utakmicu, te nedjeljni derbi s Anderlechtom

Mladi stručnjak nema ništa lakšu situaciju s izostancima od prethodnika, prvotimci ili jaki kandidati za jedanaestorku poput Larsena, Zimlinga, Vazqueza i Refaelova ostaju out, a neće biti ni suspendiranog Blondela te (eventualno) lakše ozlijeđenog Tričkovskog. Raspolaže sa svega 17 seniora pa je pozvao i četiri potencijalna debitanta iz mlade ekipe.

Prognoza

Club Brugge - Newcastle United, Ishod bez neodlučenog tip: 2
Izostanaka je puno na obje strane, no mislim da će se s njima puno bolje nositi gosti koji su u sličnom sastavu odigrali većinu europskih utakmica. Domaći su u nekim linijama svedeni na apsolutni minimum, npr. u vezi su ostali na dvojici (Odjidja i Jorgensen) - Leekens je igrao 4-3-3, Clement će morati staviti stopera na zadnjeg veznog ili okrenuti na 4-4-2. Osim toga, većina igrača igra peti put za redom, dok su se engleski klinci posebno spremali i motivirali baš za ovaj nastup.
Newcastle je izgubio jednu od zadnjih 17 utakmice Lige UEFA, i to od AZ-a u najboljim danima (2007.), s belgijskim klubovima igrali su sedam puta i pobijedili svih sedam. Brugge u ovakvom izdanju ne ulijeva povjerenje da može prekinuti te nizove, najbolje što očekujem je nekakav skromni remi 0:0 ili 1:1, ako zakaže ofanziva gostiju. Ishod bez neriješene za 2.1 je dobra solo-oklada, dvoznak za 1.55 odličan materijal za akumulatore.

Iz kluba su od prvog dana jasno isticali ambicije za ovu sezonu - povratak naslova prvaka nakon osam godina čekanja. Kako za vodećim Anderlechtom zaostaju već šest bodova, jasno je da ih u nedjelju čeka utakmica koju ne smiju izgubiti i na nju će se maksimalno koncentrirati. Iz susreta s Englezima pokušat će izvući koliko se može obzirom na okolnosti.

'Rekao sam igračima da se moraju vratiti osnovnim stvarima: podići obrambeni blok i odraditi trkački dio posla. U ovom trenutku, bitno je da razvijemo međusobnu suradnju i entuzijazam,' rekao je Clement.

Newcastle je prošlu utakmicu dobio s 1:0 iako je trebalo biti i više razlike. No Brugge se usprkos brojnim izostancima dobro držao. Sad Svrake idu na gostovanje na kojem bi eventualnom pobjedom bili gotovo sigurni putnici u drugu fazu natjecanja. Pardew je kao i obično moramo malo rotirati sastav što zbog umora pojedinaca što zbog ozljeda, pa će tako večeras Svrake istrčati u kombiniranom sastavu, iskusni odozada, mladi i opasni naprijed.

'Momčad je i dalje gladna utakmica pa se tako raduju i ovom dvoboju. Upoznali smo Brugge u prvoj utakmici i vidjeli smo koliko su jaki. Šteta što je trener otišao, baš sam se divio tom stručnjaku. Cilj nam je pobjeda, tako ćemo i ući u utakmicu no mislim da će biti teško. Znamo što dobivamo s pobjedom ali neće biti nimalo lako doći do nje,' rekao je menadžer Newcastlea Pardew.

Pardew ne može računati na Percha, Goslinga, Elliota, Taylora, Vuckica, Ben Arfu, Gutierreza i Dembu Ba. Cabaye je otputovao u Brugge no sumnja se da će nastupiti jer nije dovoljno oporavljen i ne žele riskirati s njim. Kako Brugge ima dosta izostanaka tako ima i Newcastle stoga je i Pardew svjestan kako mu ovdje neće biti lako. Očito da se engleski stručnjak opredijelio za domaće utakmice u ovom natjecanja, a u gostima 'što bude-bude'.