ludilo u kostariki

Nevjerojatne scene na utrci motociklista; oba su vozača zbog ovog incidenta na trkaćoj stazi zaradila drastične kazne

25.03.2019 u 14:25

Bionic
Reading

Imena kostarikanskih motociklista Mariona Calva i Jorgea Martineza ne znače previše ni u rodnoj grudi, a kamoli izvan nje. No ovaj se dvojac svojski potrudio te se svojom izvedbom na motociklističkoj stazi proslavio na svjetskoj razini. I ne, nisu u pitanju njihove vozačke majstorije...

Motociklističke su utrke u Kostariki poprilično popularne, kao i svugdje u svijetu izuzetno su gledane i neizvjesne, a prije nekoliko tjedana dvojica su se tamošnjih motociklista nenadano proslavila na svjetskoj razini.

Naime, u jednoj od utrka koje se boduju za nacionalno prvenstvo dogodio se incident koji je do sada nezabilježen na trkaćim stazama, a Marion Calvo i Jorge Martinez preko noći su postali poznati daleko izvan svoje domovine.

Na utrci je dotični Jorge Martinez pokušavao prestići Mariona Calva, ali je u žaru borbe udario u njegov motor i 'zakvačio' se za njega. Kratko je Calvo 'vukao' i Martineza i njegov motor, a u jednom se trenutku Martinez - u pokušaju da se spasi od pada na pistu - doslovno prebacio na suparnikov motor! Njegov je motor bez kontrole i vozača nastavio 'svojim putem', a Calvo je s neočekivanim 'teretom' na leđima nekako uspio stati uz rub staze.

A tada je nastao pravi šou jer Martinez je krenuo u obračun, ali - šakački. Udario je Calva koji je pao s motora, a tu je prava makljaža tek započela. Calvo se zaletio prema njemu, uzvratio mu, a sve se to odigravalo na stazi po kojoj su i dalje jurili motori! Sreća da nitko nije stradao. OK, od udaraca im nije moglo biti ništa jer su obojica i dalje imali kacige na glavi, ali lako ih je netko od konkurenata mogao pregaziti!

Sve se to odigravalo još prije tri tjedna, a sada su čelnici tamošnjeg moto saveza objavili odluku o kaznama. Odlučili su se za drastične mjere te su agresivni Jorge Martinez i njegova 'žrtva' Marion Calvo dobili po dvije godine suspenzije i zabrane nastupa na motociklističkim utrkama u domovini i izvan nje!

Tako je to kad proradi južnoamerički temperament, uzavrela krv i višak adrenalina u tom su trenutku prevladali, a dečki će sada imati dvije godine vremena da se ohlade i razmisle o svemu. Pa i o smislu života...