dramatične snimke

Neutješni brat Gabrijel jurio u Brod, gdje su odjekivali jauci a Robert Špehar opisao dramu

24.03.2018 u 19:43

Bionic
Reading

Nogometni svijet još se nije oporavio od smrti Fiorentinina kapetana Astorija, već je zavijen u crno. Ove subote na terenu u Slavonskom Brodu preminuo je 25-godišnji Bruno Boban, igrač Marsonije, a koji je svojevremeno nosio i dres Rudeša odnosno Zagreba

Šokantna vijest zadesila je nogometaše i vodstvo Osijeka, a posebice Gabrijela Bobana, neposredno nakon svršetka prijateljske utakmice s Krupom u Velikoj. Iz Slavonskog Broda, gdje je bio u tijeku prvenstveni susret Treće HNL Istok između Marsonije i požeške Slavonije, u NK Osijek stigla je vijest, nakon što ga je lopta pogodila u pleksus, srušio Gabrijelov brat Bruno Boban.

  • +5
Bruno Boban Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Već tada se u glasu onih koji su nam to dojavili osjetio strah za sudbinu mladog, 25-godišnjeg igrača iz Velike koji je jedno vrijeme bio i s bratom u redovima nekadašnjeg prvoligaša Zagreba…

Reanimiranje, nažalost, nije uspjelo

Nažalost, nakon što su ljudima iz NK Osijeka, jer za njega igra Brunin brat Gabrijel, javljali kako je Hitna pomoć na terenu i da se Brunu pokušava reanimirati u tim teškim, vrlo napetim trenucima, u 16,20 sati je potvrđeno da je Boban ipak izgubio bitku za život i preminuo.

Čule su se molitve, jauci s terena i tribina, a kad bi Bruno na trenutke dao znake života, krenulo bi i glasno bodrenje. Nažalost, na kraju se dogodilo ono najgore, piše sportalo.hr.

Dakako da je u međuvremenu, u tom kritičnom razdoblju i pravoj drami koja se događala na travnjaku stadiona Marsonije, prema Slavonskom Brodu hitno krenuo i Gabrijel, šokiran onim što su mu javljali prijatelji i poznanici koji su se našli na spomenutoj utakmici. Naime, treba istaknuti da je mlađi Boban prije odlaska u Marsoniju vrlo uspješno nosio dres Slavonije koja je ove subote bila na suprotnoj strani terena u odnosu na momčad za koju je ovaj puta nastupao.

Muk i nevjerica među Bijelo-plavima

Svi igrači Nogometnog kluba Osijek, članovi stručnog stožera i Uprava našeg prvoligaša izražavaju duboku sućut Gabrijelu Bobanu i njegovoj obitelji, uslijed tragičnog gubitka brata i sina. U cijeloj Velikoj i Požeštini vijest se brzo proširila i zavladali su muk i nevjerica. Pokojni Bruno Boban skupio je 25 nastupa u HNL-u uz jedan postignuti pogodak, a u redove Marsonije došao je ove zime upravo iz Slavonije, protiv koje je, nažalost, odigrao i posljednji susret.

I dalje je svima nevjerojatno da je uslijed takvih okolnosti preminuo na nogometnom terenu...

Trener Osijeka Zoran Zekić, njegov pomoćnik Ivo Smoje i direktor općih poslova Hrvoje Barišić odmah su iz Velike otputovali u Slavonski Brod kako bi bili uz Gabrijela u obiteljskoj tragediji s kojom se morao suočiti.

'Shrvan sam, nisam izgubio samo igrača, izgubio sam sina', tužnim je glasom u suzama, za 24 sata, govorio trener Marsonije Robert Špehar, a onda je dodao i ovo.

'Nisam dobro vidio kad ga je lopta pogodila, ali sam, čim se srušio, utrčao u teren. Davao sam mu pomoć s ostalima. Masirali smo mu srce, davali umjetno disanje... U jednom trenutku smo ga uspjeli vratiti, ali nažalost na kraju ipak nije bilo spasa. Svi u klubu smo tužni, nesretni, žalosni i u suzama'.