PROMAŠENA POANTA

Neupućeni Josipović o Faku: Odlučio kalkulator

01.08.2010 u 21:34

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović stigao je u Umag gdje će nazočiti finalnom dvoboju 21. ATP teniskog turnira Croatia Open

'Ovo je moj prvi posjet ATP turniru u Umagu, velikoj sportskoj manifestaciji s iznimnim međunarodnim ugledom u svijetu, a nastavljam tradiciju prijašnjih hrvatskih predsjednika koji su obvezno nazočili finalima,' kazao je predsjednik Josipović.

'Došao sam podržati vrijedne organizatore ovog turnira i njihov rad i trud da se napravi odlično natjecanje. Umag je idealna destinacija za savršeni spoj turizma i sporta i idealan primjer kako i ostala hrvatska mjesta mogu obogatiti svoju turističku ponudu,' kazao je Josipović koji se se osvrnuo i na prelazak našeg brončanog biatlonca Jakova Faka iz hrvatske u slovensku reprezentaciju.

'Sport je kao i svaka djelatnost podleže zakonima tržišta i ne možete zabraniti nijednom sportašu da ode tamo gdje su bolji financijski uvjeti. Neki ljudi odlučuju temeljem kalkulatora, a neki emocijama,' kazao je Josipović.

Iz rečenog se da lako zaključiti da predsjednik nije pretjerano pratio najvažniju sportsku vijest vikenda, ali predsjednike se sve pita i očekuje da na sve odgovaraju. Fak, naime, zastavu nije promijenio zbog financijskog profita nego zbog mogućnosti sportskog napretka. Epilog je isti, ali skromni Mrkopaljac sigurno nije lovac na zlato nego na sportske uspjehe.

Predsjednik se potom prošetao oko središnjeg stadiona Stella Maris i fotografirao se s brojnim turistima, a ranije je obišao i elitni hotel Melia Coral u pratnji direktora hotelskog poduzeća Istraturist Željka Kukurina, istarskog župana Ivana Jakovčića i direktora turnira Vanje Božičkovića.

Josipović će navečer nazočiti finalnom dvoboju turnira između Talijana Potita Staracea i Španjolca Juana Carlosa Ferrera, a pobjedniku će predati pokal.