jedan od najboljih na svijetu

Nesuđeni hrvatski reprezentativac dominira u Engleskoj i pokazuje o kakvoj se klasi radi: 'Ako ovako nastavi, igrat će u Barci ili Realu'

09.09.2020 u 10:20

Bionic
Reading

Christian Pulisic, Amerikanac hrvatskih korijena, postao je jedna od ključnih figura u Chelseaju, a izbornik SAD-a nije skrivao kakvo mišljenje ima o njemu

Christian Pulisic je jedan od najboljih svjetskih napadača. Chelsea ga je u siječnju 2019. godine doveo iz Borussije Dortmund za 64 milijuna eura i ubrzo je postao ključna figura londonskog sastava.

Za Chelsea je do sada u 34 utakmice zabio 11 golova i upisao 10 asistencija, a na njegove sjajne igre se osvrnuo i izbornik SAD-a Gregg Berhalter. Iako ima hrvatskih korijena, Pulisic je odabrao braniti boje SAD-a, a njegov sadašnji izbornik smatra da je 21-godišnjem napadaču mjesto u Barceloni ili Real Madridu.

'S 21 godinom je već lider u Chelseaju. Nije uobičajeno da igrač ode iz Bundeslige u Premier ligu i odmah ostavi dubok trag. Vrlo se brzo prilagodio brzini i fizičkim zahtjevima u Engleskoj. On je uzor svim ostalim američkim igračima u Bundesligi koji žele otići u Premier ligu', rekao je Berhalter pa dodao:

'Christian je idealan za Chelsea. Svi napadi idu preko njega, on zabija golove, ali zna i asistirati. Ako nastavi igrati na ovom nivou, mogao bi igrati u još većim klubovima kao što su Bayern, Barcelona ili Real Madrid', zaključio je američki izbornik.