Napušta Dortmund

Američki Hrvat zaludio milijardera Abramoviča; evo koliko milijuna eura ga je Chelsea platio

02.01.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Američki nogometaš hrvatskog podrijetla Christian Pulišić novi je igrač engleskog Chelseaja

Zimski prijelazni rok ambiciozni londonski klub Chelsea započeo je transferom teškim čak 64 milijuna eura. Čelni ljudi kluba, kojem je vlasnik ruski milijarder Roman Abramovič, odlučili su od njemačke Borussije iz Dortmunda dovesti 20-hodišnjeg Christiana Pulišića koji je u Bundesligi proveo zadnje četiri sezone uz učinak od 114 utakmica i 15 golova. Očito je impresionirao velikog šefa kada je tako velik novac odlučio dati za njega...

No, kako je službeno objavljeno Pulišić će u Chelseaju zaigrati u ljeto 2019., a do tada će i dalje nositi dres Borussije iz Dortmunda kao posuđen igrač.

'Velika je stvar potpisati ugovor za tako ugledan klub kao što je Chelsea. Radujem se novom izazovu, no prije toga moram završiti posao s Borussijom', kazao je mladi Amerikanac.

Tako je Chelsea, u konkurenciji klubova kao što su Manchester United, Liverpool, Arsenal te naravno Bayern, očito dao ponudu koja se nije mogla odbiti.

'Christianov san je bio igrati u engleskoj Premier ligi. Siguran sam kako ova odluka ima veze i s njegovom američkom putovnicom. Zato nije želio produžiti i morali smo ga prodati, vrlo smo zadovoljni iznosom odštete s obzirom na to da nije imao još puno godina ugovora', kazao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

Dodajmo kako je Pulišićev djed Hrvat, međutim Christian je odbio nastupati za hrvatsku reprezentaciju te je odabrao SAD. (23 nastupa i devet golova). U studenom prošle godine je protiv Italije nosio kapetansku traku postavši sa 20 godina i 63 dana najmlađi kapetan u povijesti američke vrste.