dobra vijest

Nestali nogometaš Gorice je nakon pet dana pronađen živ i zdrav

25.08.2023 u 16:11

Bionic
Reading

Abdullah Talal Hameed, 27-godišnji nogometaš kojem se od ponedjeljka, 21. kolovoza izgubio trag, pronađen je u Mađarskoj živ i zdrav!

Igrača je pronašla mađarska policija, koja je potom odradila ispitivanje, a raspisana potraga je obustavljena.

Abdullah Talal Hameed je također kontaktirao predsjednika HNK Gorica, Nenada Črnka, da se zahvali svima na brizi, a s više informacija o slučaju će ga kontaktirati naknadno.

Podsjetimo, Abdullah Talal Hameed je prije dva tjedna iz redova mađarskog prvoligaša ZTE iz Zalaegerszega prešao u redove Gorice. No, ponedjeljak 21. kolovoza Gorica je objavila da mu se izgubio svaki trag nakon što je Hameed u subotu 19. kolovoza otišao za Budimpeštu po osobne stvari i dokumente potrebne za registraciju za Goricu.

Njegov je nestanak odmah prijavljen mađarskoj policiji koja je pronašla njegov Porsche Taycan te poručila kako bi mogla biti riječ o otmici.

Otac nestalog nogometaša Talal Hameed Tali je prema navodima švedskog Aftonbladeta tog dana pričao sa sinom oko 11 sati, a nakon što mu se nije javljao na kasnije pozive krenuo je prema Budimpešti.

'Prošlog tjedna Abdullah je bio jako zabrinut, bio je potišten i nestabilan, ali mi na početku nije htio reći o čemu se radi, samo da bi se nešto moglo dogoditi', rekao je otac igrača Gorice.

Spomenuo je i da je sin navodno imao ponudu neimenovanog trećeg kluba, a kada je transfer bio pred zaključenjem, nogometaš se predomislio.

'U hotel u kojem je tada boravio došlo je dvoje ljudi. Jedan od njih mu je prijetio da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon par minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen', rekao je igračev otac.

Dodao je i da mu je sina ucjenjivala osoba koja je tvrdila da predstavlja klub koji je odbio i tražila od njega 50 tisuća eura odštete zbog odustajanja od transfera. Nakon toga počele su prijetnje te je otac Abdullaha Talal Hameeda uvjeren da je upravo to povezano s nestankom odnosno otmicom njegovog sina.