DEBAKL ORGANIZATORA

Nesreća na stazi kakva se dugo ne pamti: Ovo nitko nije očekivao!

27.06.2017 u 16:15

Bionic
Reading

Ovog vikenda na utrci Svjetskog prvenstva turističkih automobila u Portugalu dogodila se bizarna nesreća kakva se ne bi smjela dogoditi u 2017. godini: Tom Coronel izgubio je kontrolu nad automobilom i zabio se u vatrogasno vozilo...

WTCC ili Svjetsko prvenstvo turističkih automobila jedno je od najcjenjenijih natjecanja u motosportu pa je zaista nevjerojatno ono što se dogodilo ovog vikenda.

Naime, portugalska staza Vila Real toliko je sigurnosno loše osmišljena da je Tom Coronel nakon izgubljene kontrole nad svojim automobilom pri priličnoj brzini udario u vatrogasni kombi koji je bio parkiran na izuzetno opasnom mjestu, a oko njega je bilo i pregršt ljudi te objekata u koje se vozač mogao zabiti.

Sreća u nesreći je da pritom nitko nije teže ozlijeđen, čak ni vatrogasni djelatnik u čija se vrata Chevrolet bočno zabio, a sila kojom je udario izmjerena je kao čak 25G.

Coronel se zabio u vatrogasce Autor: YouTube

'Udarac je bio strašan, a razlog je oštećenje na kotaču zbog kojeg uopće nisam mogao kočiti,' objasnio je kasnije iskusni 45-godišnji Nizozemac kojem se ova nesreća dogodila tijekom treninga, a na utrci nije mogao nastupiti zbog prevelikih oštećenja na automobilu.

S obzirom da WTCC nije Formula 1 i stvari idu malo sporije, pitanje je hoće li Chevrolet biti popravljen i do sljedeće utrke u Argentini, a organizatorima ostaje sigurnosna sramota da se u 2017. godini na kružnoj utrci natjecatelj može zabiti u vatrogasno vozilo. Ispod nivoa jednog Svjetskog prvenstva...