FERRARI PREKINUO SUŠU

Vettel trijumfirao, Button izazvao ružnu nesreću u Monte Carlu!

28.05.2017 u 15:48

Bionic
Reading

Sebastian Vettel ostvario je svoju 45. pobjedu u karijeri ove nedjelje na Velikoj nagradi Monaka, ispred Kimija Raikkonena i Daniela Ricciarda. Utrku je obilježio i ružan sudar koji je izazovao veteran Jenson Button u duelu s Pascalom Wehrleinom...

Ferrari je u Monte Carlu konačno došao na svoje. Nakon punih 16 godina ostvarila je talijanska momčad pobjedu u Kneževini zahvaljujući Sebastianu Vettelu koji je bio najbrži čovjek na stazi i zasluženo stigao do svog trećeg trijumfa ove sezone.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Monaka Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

Iako je Kimi Raikkonen bio taj koji je startao prvi, Nijemac ga je uspješno slijedio u prvoj polovici utrke i zatim ostao nekoliko krugova duže na stazi i brzim krugovima prešao prilikom promjene guma. Nakon toga finski veteran više nije bio u stanju pratiti timskog kolegu pa je Sebastian stigao do važnih bodova u borbi s Lewisom Hamiltonom za titulu prvaka, na stazi na kojoj je ove nedjelje pobijedio tek drugi put u karijeri.

Britanac je odradio utrku za zaborav, u kojoj je startao sa 13. mjesta i morao je biti jako strpljiv i čekati pogreške rivala da bi se probio do sedmog mjesta, što je ispod mogućnosti Mercedesovog bolida i potvrda da ga je Lewis prilično loše podesio.

Na pobjedničkom postolju nakon dugo vremena nije bilo 'srebrnih strijela'. Treći je završio Daniel Riccardo za Red Bull, dok se Valtteri Bottas u Mercedesu morao zadovoljiti četvrtim mjestom, a Max Verstappen petim. Carlos Sainz u Toru Rossu zadržao je Hamiltona iza sebe i završio na odličnom šestom mjestu, a bodove su još osvojili Romain Grosjean, Sergio Perez i Felipe Massa.

Button udario Wehrleina Autor: YouTube

Utrku je obilježila i teška nesreća koju je prouzročio Jenson Button. Britanski veteran nastupio je kao zamjena za Fernanda Alonsa koji ove nedjelje vozi 500 milja Indianapolisa i nije se proslavio. U borbi za pretposljednje mjesto udario je Pascala Wehrleina i poslao ga bočno u ogradu. Srećom, Nijemac se pritom nije teže ozlijedio, ali mnogo vremena je proveo u nezgodnom položaju prije nego što su ga uspjeli izvući iz bolida.

U ukupnom poretku prednost Sebastiana Vettel ispred Lewisa Hamiltona sada iznosi 25 bodova.

Sljedeća utrka vozit će se za dva tjedna u Kanadi.