HAMILTON LIKUJE, no..

Vettel primio prvi udarac ove sezone, ali dobro ga je podnio!

12.06.2017 u 13:46

Bionic
Reading

Sebastian Vettel naišao je tijekom Velike nagrade Kanade na prve probleme u 2017. godini, ali uspio je iz teške situacije izvući pregršt bodova, puno više od Lewisa Hamiltona u Monte Carlu...

Mercedes je ove nedjelje u Montrealu ostvario svoju prvu dvostruku pobjedu, a Lewis Hamilton trijumfom je prepolovio prednost Sebastiana Vettela u ukupnom poretku koja sada iznosi samo 12 bodova.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Kanade Izvor: Reuters / Autor: CHRIS WATTIE

No, Nijemac ne može biti nezadovoljan Velikom nagrade Kanade, jer kako je situacija izgledala kada je zbog oštećenog prednjeg krilca pao na samo dno poretka, četvrto mjesto na kraju pravi je uspjeh.

Vettel je u nevolju upao već u prvom zavoju, kada je izgubio drugo mjesto u troboju s Bottasom i Verstappenom, a pritom i oštetio prednje krilce zbog čega je prisilno morao u boks. Bio je to njegov najgori start sezone i prvi problem na koji je naišao u 2017. godini.

'Da sam kočio kasnije, zabio bih se u Lewisa. Max je riskirao i prešao je preko mojeg krilca. Mislim da to nije napravio namjerno jer tako obično probušiš gumu. Imao je sreće,' žalio se Sebastian Vettel nakon utrke, no mora biti zadovoljan osvojenim bodovima.

U Mercedesu koji je izgledao vrlo loše u Monte Carlu zavladala je pak euforija, a Hamilton je brzo zaboravio da je on na prošloj utrci kada je upao u probleme lošije prošao od svog krivala u ovoj, jer je tada osvojio tek sedmo mjesto.

'Ovo je bio kao udarac desnicom koji smo zadali Ferrariju. Nadam se da će se to nastaviti tijekom godine. Nadam se da ćemo mi na kraju biti Floyd Mayweather,' maštovito je likovao Lewis koji je pobijedio 56. put u karijeri i samo je Michael Schumacher uspješniji od njega.

Okršaj Vettela i Hamiltona nastavlja se za dva tjedna, kada je na rasporedu utrka u Azerbajdžanu.