NIJE PRLJAV IGRAČ, ALI...

Neslavni rekord Tina Jedvaja o kojem se priča u Bundesligi

16.04.2017 u 09:45

Bionic
Reading

Isključenjem protiv Bayerna Tin Jedvaj postao je najmlađi nogometaš Bundeslige koji je u karijeri skupio tri crvena kartona. Bayer Leverkusen i bez njega je uspio izbjeći poraz ove subote...

Naš 21-godišnji branič definitivno ne spada među grube i prljave nogometaše kakvih ima u svakoj ligi, ali igra na poziciji na kojoj je lako zaraditi isključenje i to mu se povremeno događa.

Isključen je upravo protiv Bayerna ove subote, kada je u samo devet minuta zaradio dva žuta kartona i tako ostavio svoju momčad na cjedilu u posljednjih pola sata utakmice.

Zanimljivo, njemačke kolege su izvukle podatak da je Jedvaj s 21 godinom, četiri mjeseca i 18 dana najmlađi nogometaš koji je stigao do brojke od tri crvena kartona u Bundesligi.

Nije to neka drama, pogotovo ako uzmemo u obzir da je dvaput isključen zbog dvostrukog žutog i nije sve crvene kartone skupio u istoj sezoni. No, u svakom slučaju rekord na kojeg vjerojatno nije previše ponosan.

Ipak, ono što je najvažnije je da su ozljede koje su ga dugo mučile sada prošlost, ima svoju minutažu u Leverkusenu, a posljednje isključenje protiv Bayerna nije nanijelo štetu momčadi koja je uspjela izvući bod unatoč igraču manje...