LUDI PREOKRET U DOHI

Nervozni Đoković razbijao, ali ovoga puta se nije izvukao; malo tko je vjerovao u ovakav rasplet

04.01.2019 u 20:08

Bionic
Reading

Novak Đoković neće braniti naslov u Dohi, Španjolac Bautista Agut kreirao je prvo veliko iznenađenje sezone sa 6:3, 6:7 (6), 4:6

Marton Fucsovics i Nikoloz Basilašvili nisu bili daleko, imali su protiv Novaka Đokovića set prednosti, ali u oba je navrata prvi igrač svijeta pronalazio je način kako i dalje ostati aktivan u obrani naslova u Dohi, piše RTL.

Sve što je Đoković ponudio, a propustili Mađar i Gruzijac, iskoristio je, pak, Roberto Bautista Agut i pripremio prvo veliko iznenađenje nove teniske sezone. Španjolac, koji je u dosadašnjih osam susreta jednom pobijedio Đokovića, napravio je Srbinu ono što je on svojim protivnicima u drugom kolu i četvrtfinalu što njegov uspjeh čini još nevjerojatnijim jer malo je onih koji su pobijedili Đokovića kada su bili u zaostatku.

Štoviše, Bautista je bio u minusu jednog breaka u drugom setu, imao je prvi nositelj 4:3 i servis kada je krenuo Bautistin povratak okončan tek nakon pete set-lopte.

I tada je vjerojatno bilo malo hrabrih koji bi stavili novac na Španjolca koji je iskoristio Đokovićeve nervozne minute (razbio i reket) te odmah na startu trećeg seta stekao prednost koju više nije dao da mu ispadne iz ruku.

Tako će Doha dobiti novog pobjednika nakon dvogodišnje Đokovićeve vladavine.

U drugom polufinalnom susretu Berdych je porazio Cecchinata 7:6 (6), 6:3 izborivši 32. finale u karijeri. Berdych i Bautista Agut su do sada igrali šest puta i Čeh vodi 4-2 u pobjedama.

  • +12
ATP Finals, Novak Đoković - Alexander Zverev Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia