wta brisbane

Donna Vekić rastura; za samo 57 minuta 'pomela' je Bjeloruskinju i izborila polufinale

04.01.2019 u 11:29

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u Brisbaneu nakon što je u petak uvjerljivo svladala prošlogodišnju finalisticu Bjeloruskinju Aliaksandru Sasnovič 6:2, 6:0...

U četvrtfinalnom meču, koji je trajao samo 57 minuta, Donna Vekić je odigrala gotovo bez greške, te je po treći puta slavila u isto toliko međusobnih dvoboja.

'Igrala sam stvarno dobro, nisam dopustila svojoj protivnici da nametne svoju igru i bude agresivna. Moglo bi se reći da je ovo bio jedan od najsavršenijih mečeva koje sam ikad odigrala', kazala je Vekić i dodala:

'Nakon završetka prošle sezone imala sam dosta vremena za odmor i pripreme. Puno sam radila na svojoj igri i fizičkoj spremi, i jedva sam čekala da počne nova natjecateljska sezona.'

  • +4
Donna Vekić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Bjeloruskinja niti jednom nije ugrozila servis 22-godišnje Osječanke, dok je Vekić realizirala svih pet break lopti, te je zasluženo ušla u polufinale gdje će igrati protiv pobjednice dvoboja između Zagrepčanke sa australskom putovnicom Ajle Tomljanović i Čehinje Karoline Pliškove.