SRNA I EDUARDO SLAVE

Neredi nakon drame u Glasgowu, Šahtaru novi trofej

21.05.2016 u 18:26

Bionic
Reading

Tijekom ove subote igra se većina finala relevantnijih nogometnih kupova, a program je otvoren u Škotskoj i Ukrajini

Glasgow Rangersi se iduće sezone vraćaju u škotsku Premier ligu, a prvi trofej nakon kraha prije četiri godine mogli su osvojiti već danas. Igrali su drugoligaški finale Kupa na krcatom Hampdenu protiv Hiberniana i u završnici izgubili rezultatom 3:2.

Zeleni iz Edinburgha poveli su već u trećoj minuti, no Miller i Hallyday su oduševili plavi dio tribina i doveli Rangerse na korak do toliko želejnog trofeja. Imali su vodstvo sve do 82. minute, a tada su Stokes i Gray (u 92. minuti) zabili za novi preokret i veliki trijumf Hiberniana. Katolici iz glavnog grada tako su podigli 10. trofej u Škotskoj, treći u Kupu. Drugi su osvojili prije 114 godina...

Nakon dvoboja navijači Hibsa utrčali su u teren, te su poraženi Rangersi pod uvredama morali napustiti travnjak i više se nisu vraćali. Uskoro su na teren došli i najžešći navijači plavih, no policija je napravila koridor i uspostaviti red na travnjaku.



U isto vrijeme Šahtar je u Lvivu svladao Zoryju sa 2:0 i tako proslavio svoj deseti kup naslov. Darijo Srna je opet kao kapetan izveo momčad, a Eduardo je odigrao posljednjih pola sata utakmice. Već do tada gotovo sve dileme otklonio je dvostruki strijelac Gladkij.