KAD ONI TAKO ŽELE...

Nerazumna odluka FIS-a na Sljemenu oštetila i hrvatske skijaše

05.01.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Veliki trud organizatora muške slalomske utrke na Sljemenu svojom su odlukom malo pokvarili čelnici FIS-a (Međunarodna skijaška federacija)

Bez obzira što vrijeme nije išlo na ruku organizatoru, svi oni koji su se brinuli da uvjeti na stazi budu dobri i po mogućnosti jednaki za sve skijaše napravili su vraški dobar posao.

Priznao je to nakon pobjede i austrijski skijaš Marcel Hirscher koji jako dobro zna koliko je potrebno truda uložiti da bi se po takvim temperaturama održala staza.

'Moram zahvaliti svima koji sudjeluju u organizaciji i pripremi utrke. Kad je temperatura pet ili više stupnjeva, to nisu baš najbolji uvjeti za utrku. No, organizatori su uspjeli stvoriti gotovo savršene uvjete. Lijepo je biti ovdje', rekao je Austrijanac.

>> Snimka bijesa norveškog skijaša; treći sa Sljemena izgubio živce pa objasnio zašto je poludio

  • +7
Pobjednik slaloma na Sljemenu 2018. Marcel Hircher Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

No uvjeti nisu u prvoj vožnji bili idealni za one koji su kretali s visokim startnim brojevima. A trebali su biti. No čelnici FIS-a pravili su se pametnijima od onih koji su bili zaduženi za stazu. Prvi čovjek hrvatskog skijanja Vedran Pavlek u razgovoru za HRT otkrio je što se dogodilo.

'Iz FIS-a su zahtijevali da polijevamo vodom i posipamo sa soli stazu prije utrke za što nije bilo potrebe, jer je staza bila dobra. Nije mi bila jasna njihova odluka i zato je kasnije došlo do problema,' rekao je Pavlek za HRT.

  • +14
Utrka muškog slaloma na Sljemenu - Snow Queen Trophy 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Čudan potez FIS-a koji je na neki način oštetio i hrvatske predstavnike koji su se spustili niz stazu kada su već pojavile rupe.

'Uvjeti su stvarno bili jako teški. Napravile su se dosta velike rupe. Naravno, bio sam razočaran kad sam vidio zaostatak od šest sekundi, ali teško je bilo nešto puno bolje od toga skijati', izjavio je 31-godišnji Natko Zrnčić Dim.

>> Utučeni hrvatski skijaši; najiskusniji rekao najveću istinu o uvjetima na Sljemenu

  • +9
Poznata lica prate skijašku utrku na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic