silna podrška

Neočekivani odgovor španjolskog izbornika Luisa Enriquea nakon dva promašena penala Sergija Ramosa

15.11.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Kapetan španjolske nogometne reprezentacije, Sergio Ramos, u okršaju protiv Švicarske u kojoj je postao i europski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, glavni je krivac što se 'furija' kući vraća samo s jednim bodom nakon remija 1:1

Švicarska i Španjolska su u Baselu odigrali 1:1, a susret je obilježio domaći vratar Yann Sommer koji je obranio dva jedanaesterca Sergiju Ramosu, novom europskom rekorderu po broju nastupa za reprezentaciju.

>> [VIDEO] Sergio Ramos ne samo da je promašio dva penala na istoj utakmici, nego ga je švicarski golman i dodatno osramotio

Ramosu je to bio 177. nastup za španjolsku vrstu čime je preskočio Giggija Buffona sa 176. nastupa za Italiju. Ramosu nedostaje još sedam nastupa kako bi dostigao svjetskog rekordera bivšeg egipatskog veznjaka Ahmeda Hassana sa 184 nastupa.

Ipak, Ramos će ovu utakmicu pamtiti i po dva promašena penala.

Ali zanimljivo je kako je španjolski izbornik Luis Enrique stao u njegovu obranu.

'Ne bi bilo korektno kritizirati Sergija Ramosa. Da su bila još tri, četiri ili više penala on bi ih sve izveo. Imamo popis izvođača penala i Ramos je prvi. Izveo bi svaki dok je na terenu', poručio je španjolski izbornik.