zasjenio osobni rekord

[VIDEO] Sergio Ramos ne samo da je promašio dva penala na istoj utakmici, nego ga je švicarski golman i dodatno osramotio

15.11.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Španjolska je u subotu gostovala u Švicarskoj, gdje je imala priliku potvrditi vodeće mjesto grupe 4 u elitnoj skupini Lige nacija. No, u večeri u kojoj je Sergio Ramos odigrao svoju 177. reprezentativnu utakmicu, španjolski se kapetan propisno osramotio a svoju je reprezentaciju vodio tek do remija 1:1

Švicarska i Španjolska su u Baselu odigrali 1:1, a susret je obilježio domaći vratar Yann Sommer koji je obranio dva jedanaesterca Sergiju Ramosu, novom europskom rekorderu po broju nastupa za reprezentaciju.

Ramosu je to bio 177. nastup za španjolsku vrstu čime je preskočio Giggija Buffona sa 176. nastupa za Italiju. Ramosu nedostaje još sedam nastupa kako bi dostigao svjetskog rekordera bivšeg egipatskog veznjaka Ahmeda Hassana sa 184 nastupa.

Švicarska je povela u 26. minuti preko Freulera, a Ramos je imao priliku izjednačiti u 57. minuti iz kaznenog udarca, no Sommer je pročitao njegovu namjeru. U 79. minuti Švicarska je ostala s igračem manje nakon što je Elvedi skrivio kazneni udarac. Ramos je dobio novu priliku, no Sommer je još jednom izašao kao pobjednik.

S time da je u ovom drugom Ramosovom pokušaju, Sommer čak loptu uhvatio u ruke, što je bio dokaz potpune dekoncentracije i ležernosti španjolskog kapetana. Ramosove promašaje možete pogledati OVDJE.

Imao je Ramos niz koji je trajao dvije godine, s čak 25 penala realiziranih zaredom. Od nekih ranije promašenih, nama je posebno ostao u sjećanju onaj iz Bordeauxa s Eura 2016. godine, gdje mu je Subašić pročitao namjeru.

Ipak, Španjolce je poraza u 89. minuti spasio Gerard Moreno pogotkom za izjednačenje.

Iste večeri Njemačka je svladala Ukrajinu 3:1 te preuzela vrh tablice.