SKIJANJE U CENTRU

Neobična Kostelićeva želja uoči skupa zvijezda u centru Zagreba

04.01.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Osim već tradicionalne utrke najboljih slalomašica i slalomaša na Sljemenu, ovogodišnju Snježnu kraljicu mnogi će pamtiti po spektaklu u centru grada u kojem će, osim Janice i Ive Kostelića, povodom proslave 50. obljetnice prve utrke FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju, od katedrale do Manduševca (preko Bakačeve ulice) skijati i mnogi velikani. Upravo je Ivica na simpatičan način govorio o toj stazi u centru grada koju će uskoro isprobati...

Tako će na revijalnoj utrci sudjelovati 18 skijašica i skijaša, među kojima su naravno Janica i Ivica Kostelić, Pernilla Wiberg, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Petra Kronberger, Tamara McKinney, Tina Maze, Andreas Wenzel, Michele Jacot Herry, Lise-Marie Morerod, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl, Nicole Hosp te legendarni Francuz Jean-Claude Killy (najbolji skijaš svijeta 1967. i 1968.) i osvajačica čak šest Velikih globusa, Annemarie Moser-Pröll. Detaljnije o revijalnom spektaklu OVDJE

Staza u centru Zagreba je spremna, a svakako treba reći da će se uoči muškog slaloma, koji je na rasporedu u petak na Sljemenu, spustiti i trenutačno najbolji skijaši svijeta kako bi doznali startne brojeve (izvlačenje startnih brojeva počinje u 18.15 sati).

Od prvog dana, kada je ova ideja prezentirana Ivici Kosteliću, bio je oduševljen. Nakon što je staza s gotovo 1000 kubika snijega postavljena sa smiješkom je kazao:

'Meni će to biti velik gušt, svima nama. Rekao sam prije - ne samo da je to spektakl i vrhunska promocija za Zagreb i Hrvatsku, nego i više. Jako smo vezani za Sljeme, barem ovi zagrebački skijaši', kazao je dodavši:

Ivica o Cro Copu

Osim o mogućem odlasku u mirovinu i bolnom koljenu, Ivica se dotakao Mirka Filipovića Cro Copa, kojeg izuzetno cijeni:
'Mislim da je Cro Cop jako dobro rekao, to je njegov znoj i njegova krv. On odlučuje s kim se bori i koliko dugo će se boriti. To je istina, nitko ne ulaže više od samog sportaša i u redu je da se poštuju njegove odluke.'


'Godinama sam slušao tatine priče o tome kako se on spuštao na skijama do Trga u pedesetima i onda se uhvatio za tramvaj i išao tako do Kvatrića. S velikom tugom sam slušao te priče jer se to meni neće dogoditi. Ali barem ću danas moći skijati dio tog puta od katedrale do Trga. Neću se moći uhvatiti za tramvaj, ali će svejedno biti dobra fora', nasmijao je Kostelić sve prisutne.

Iako ta neobična Kostelićeva želja - da se vozi na skijama dok ga tramvaj vuče Zagrebom - neće ostvariti jer je to preopasno, nema sumnje da će ovaj spektakl privući mnoge Zagrepčane te turiste koji su tijekom produženih praznika posjetili glavni hrvatski grad.