u utorak na škote

Nenad Gračan u ruke dobio momčad vrijednu 20 milijuna eura, a primarni mu je zadatak...

09.09.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine okupila se u Šibeniku za prvu utakmicu kvalifikacija za EURO koju će na stadionu na Šubićevcu igrati protiv Škotske u utorak (20 sati)

Riječ je novoj generaciji koja ukupno vrijedi oko 20 milijuna eura, a izbornik Nenad Gračan uoči treninga istaknuo je kako je najvažnije da nastave u ritmu kojeg su imali posljednja tri ciklusa.

'Ostvarivali smo dobre rezultate, ali i stvarali igrače za A reprezentaciju. Svaka prva utakmica je teška, postoji određena nervoza među igračima i svima nama. Mislim da imamo kvalitetu, igrače koji mogu ostvariti rezultate i koji se mogu nametnuti izborniku Daliću', kazao je Gračan.

Više neće moći računati na Alena Halilovića, Josipa Brekala, Nikolu Vlašića i Duju Ćaletu Cara, a u hrvatskim U21 redovima ostali su Adrian Šemper, Branimir Kalaica, Borna Sosa, Nikola Moro, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Domagoj Bradarić i Sandro Kulenović.

  • +13
Trening hrvatske nogometne U-21 reprezentacije na Šubićevcu Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

'Ono što je bitno na sutrašnjoj utakmici je biti strpljiv i bez nervoze, a onda će doći i rezultat, bez obzira na snagu i kvalitetu Škotske. Cijela skupina je interesantna jer igramo i sa Češkom i Grčkom s kojima smo igrali u prošlom ciklusu. To su reprezentacije koje će tražiti da vrate ono što smo im uzeli prošle godine', naglašava izbornik.

Nova imena u udarnoj momčadi bit će Vinko Soldo, koji je vratio svoju karijeru na pravi put prešavši u Finsku, Dinamov junior Luka Hujber i novi član Istre, Mario Ćuže, koji je sjajno otvorio sezonu u HNL-u. Izbornik Gračan otkrio je što je potrebno za pobjedu.

'Ambiciozni smo iako nam je Škotska nepoznanica. Znamo da igraju dosta direktno i agresivno pa se moramo pribojavati njihove igre jedan na jedan u kojoj su vrlo neugodni. U taktičkom smislu moramo odigrati kvalitetnu utakmicu sa što manje grešaka'.

Reprezentacija je prije četiri dana u pripremnoj utakmici protiv U23 vrste UAE u Velikoj Gorici pokazala odličnu formu pobijedivši sa 3:0.

Sutrašnja utakmica igra se na stadionu na Šubićevcu s početkom u 20 sati.

Izvor: Pixsell