prilika za uzlet

Nenad Bjelica u Trabzonspor doveo još jednog bivšeg igrača Dinama koji želi oživjeti karijeru

11.07.2023 u 06:22

Bionic
Reading

Filip Benković (25) peti je najskuplji nogometaš Dinama u klupskoj povijesti. Stasiti je stoper Maksimir napustio još 2018. godine kad ga je za 15 milijuna eura kupio Leicester

Filip Benković (25) nakon odlaska iz Dinama jednostavno nije imao sreće, sasjekle su ga ozljede i tijekom svih ovih godina nikako se nije uspio nametnuti i vratiti na veliku scenu.

Bio je jedan od najnadarenijih igrača svoje generacije, stoper od 194 centimetra, skočan, izrazito pokretan i siguran s loptom u nogama, vrlo je brzo privukao pažnju stranih klubova.

Za Dinamo je odigrao samo 76 utakmica kad je u ljeto 2018. godine otišao u Leicester za čak 15 milijuna eura. U tom trenutku Benković je bio treći najskuplji igrač u povijesti Dinama, 'modri' su više zaradili samo prodajom Marka Pjace i Luke Modrića, a kasnije su ga 'preskočili' Dani Olmo i Joško Gvardiol. No, Benković je i dalje jedan od najunosnijih transfera svih vremena.

Na žalost, karijeru su mu nakon toga obilježile ozljede i lutanja diljem Europe. U Leicesteru za njega nije bilo mjesta pa je posuđen Glasgow Celticu, a nakon toga Bristol Cityju te Cardiffu, pa belgijskom OH Leuvenu.

U siječnju 2022. godine Leicester je Filipa Benkovića za dva milijuna eura prodao u Udinese, no ni u Serie A ga nije krenulo te je prošlu sezonu odigrao na posudbi u redovima njemačkog drugoligaša Eintracht Braunschweig. Tu se 'Big Ben' donekle vratio u ritam utakmica, no 2. Bundesliga je ipak debelo ispod razine igrača njegovih kvaliteta.

A onda se ukazao Nenad Bjelica i ponudio ruku spasa! Službeno je potvrđeno kako će Benković ovu sezonu odigrati na posudbi u Trabzonsporu gdje je već 'sletio' Mislav Oršić, a mogao bi i Bruno Petković.

Realno, Benkoviću je ovo možda i posljednja prilika da oživi karijeru. Bjelica jako dobro zna što mu i koliko može ponuditi stoper koji do sada nije imao sreće s ozljedama. Ali, kad je zdrav, Filip Benković definitivno čini razliku na terenu, a turska liga mogla bi biti idealna za povratak na veliku scenu.