trener osijeka

Nenad Bjelica nije izdržao i poslao je jasnu poruku nekim ljudima u Dinamu: To me jako pogodilo, nisam to zaslužio!

24.12.2021 u 11:24

Bionic
Reading

Poznato je kako je Nenad Bjelica ostavio dubog trag na klupi Dinama s kojim je izborio proljeće u Europi nakon 49 godina, ali isto tako je poznato kako se od Modrih nije rastao na način na koji je to očekivao

Nakon što je tijekom početka korona-krize praktički preko noći napustio Dinamo, poprilično je odjeknula vijest nekoliko mjeseci kasnije kako će Nenad Bjelica postati novi trener Osijeka. Podsjetimo, Bjelica je u austrijskom Kärntenu započeo trenersku karijeru, prvo kao trener-igrač. Vodio je i Lustenau 07, WAC, Austriju Beč, s kojom je ušao u Ligu prvaka, potom talijansku Speziju, a onda Lech Poznań.

Nakon Dinama preuzeo je Osijek, klub u kojem je stekao igračku afirmaciju, a od kada je postao šef stručnog stožera kluba s Drave ozbiljno se primio posla, a uz financiju potporu iz Mađarske posložio je momčad koja se zovi za titulu prvaka HT Prve lige.

Za Večernji list, u sklopu razgovora za nagradu 'Nogometaš godine', Bjelica je rekao puno toga zanimljivog, a naravno najzanimljiviji dio bio je onaj kada se dotakao Dinama kojeg je morao praktički preko noći napustiti. A repovi se očito još vuku…

Tako je na pitanje kako je doživio ispad napadača Rijeke Josipa Drmića, koji ga je na Instagramu nazvao Pinokijem (zbog brojnih slučaja koronavirusa u momčadi tražili su i dobili odgodu utakmice s Rijekom), između ostalog spomenuo i što ga je još poviriedilo kad su komentari u pitanju:

'Drmić je tu puno rekao o sebi. Mogao bih mu biti otac. Kad je on rođen, ja sam te 1992. igrao za Osijek pod granatama i puno puta nisam završio trening zato što su bombe padale oko nas. Drmić je tom objavom htio reći da se bojim Rijeke i da zato odgađamo utakmicu, a ja se nisam ni te 1992. bojao, kad su ljudi gubili živote. Mi smo utakmicu s Rijekom odgodili jer nismo imali golmana koji može braniti', kazao je Bjelica dodavši:

'No nije me taj Drmićev status povrijedio, više me pogodila, to jest baš me jako pogodila Dinamova tablica koju je objavio na Facebooku, kada sam u tablici označen kao Pinokio. Mislim da sam kao trener puno dao za Dinamo i da to nisam zaslužio. Ali te objave govore o njima. Ma ta je ideja ionako produkt samo jedne osobe u klubu', dodao je Bjelica.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

  • +20
NK Hajduk - NK Osijek, HT Prva liga, 20. kolo, 19.12.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX