kakva pojačanja

Nenad Bjelica neće dugo biti bez posla; jedan od najboljih trenera u povijesti Dinama preuzima velikana i dovodi trojicu Hrvata

27.04.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Nenad Bjelica će, pišu turski mediji, preuzeti Fenerbahče u koje će doći i Dario Marešić, Nikola Kalinić i Mario Mandžukić

Nenad Bjelica je nedavno potjeran iz Dinama nakon što sa svojim stožerom i igračima prve momčadi nije pristao na smanjenje plaće zbog koronavirusa. To je rezultiralo otkazom cijelom njegovom stručnom stožeru, a kako nije bilo prostora u razgovoru da se oni svi vrate, tako je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Jedan od najboljih trenera u Dinamovoj povijesti se vratio supruzi u Austriju s nešto više od milijun eura i sada će neko vrijeme odmoriti od svega. Ipak, izgleda da pauza neće dugo trajati, barem ako se pita turske medije. Turci tvrde kako će Bjelica uskoro preuzeti Fenerbahče koje je ostalo bez trenera.

Osim Bjelice, u Fenerbahče bi trebala stići još tri Hrvata koji bi mogli biti prava pojačanja za turskog velikana. Prvi na popisu je 32-godišnji bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić koji je trenutno na posudbi u Romi, ali ne želi ga ni Roma, a ni njegov matični Atletico Madrid pa je jasno da će potražiti novu sredinu. U Turskoj bi moglo biti dobro i njemu i klubu.

Osim njega, Fener bi Bjelici doveo i 20-godišnjeg stopera iz francuskog Reimsa, Hrvata rođenog u Grazu, Darija Marešića. Mladi stoper je nastupao za mladu reprezentaciju Austrije koju su mediji svojevremeno zvali 'malom Jugoslavijom' jer su, uz Marešića, za nju igrali i Emir Karić, Petar Gluhaković, Ivan Ljubić, Marko Kvasina, Husein Balić, Adrian Grbić i Saša Kalajdžić.

Treće pojačanje koje bi Bjelica trebao dobiti u novom klubu je ujedno i najzvučnije. Riječ je o jednom od najomiljenijih hrvatskih napadača u povijesti, Mariju Mandžukiću. Turski Yeni Akit piše kako Fenerbahče definitivno kreće po Mandžu koji nije zadovoljan u Al-Duhailu i želi se vratiti u Europu.

Kao što smo već pisali, Mandžukića žele i Bešiktaš u kojem igra naš Domagoj Vida i Galatasaray. Fenerbahče se želi osigurati pa već sada kreću u pregovore s Mandžom, a dolazak Nenada Bjelice mogao bi biti samo plus kod dovođenja sve trojice spomenutih Hrvata.