ht prva liga - 32. kolo

Nenad Bjelica ne bježi od svojih riječi, ali sada se ipak fokusira na ono što najbolje zna, a i što bi Osijeku donijelo povijesni uspjeh

02.05.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka nastavljaju utrku s Dinamom za prvo mjesto u HT Prvoj ligi. Istina, s obzirom na to da je do kraja prvenstva, uz ovo nedjeljno, još četiri kola, a da je zaostatak Bjeličine momčadi za Krznarovom, koja ima i utakmicu manje (u srijedu će odigrati zaostali derbi s Hajdukom), čak sedam bodova, jasno je da Osijek više nema pravo na krivi korak. Međutim, i današnji suparnik Varaždin (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv), ima svojih ambicija

Nenad Bjelica definitivno je napravio velike stvari u NK Osijeku, s kojim se (još uvijek) bori za naslov prvaka, protiv zagrebačkog Dinama, ali i 'korporacije', koja - prema Bjeličinim riječima i žestokom napadu od petka, olakšava posao Modrima.

Prozvao je Osijekov trener, prije svih prvog čovjeka Rijeke Damira Miškovića, ali i ostale članove HNS-a koji dopuštaju da se brojni klubovi nadmeću posuđenim Dinamovim igračima, što uistinu može u jednom trenutku dovesti sve pod sumnju.

No, nakon što je u petak rekao što misli o tome, ali i učestalim Mamićevim pitanjima iz vremena dok su surađivali u Dinamu 'Nenade, je li ti nešto treba?', Bjelica se posvetio današnjem suparniku, NK Varaždinu (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv), kojem su bodovi neopodni za bijeg s dna tablice.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

I ako Osijek na kraju sezone ne bude prvak, ovu bi godinu mogao pamtit kao najuspješniju, barem prema učinku u HT Prvoj ligi, jer dosad nisu bili čak ni doprvaci.

'Stanje u svlačionici je dobro, svi igrači su na raspolaganju. Još uvijek nam nedostaju Ndockyt, Grezda, Topčagić, Caro, Miloš i Brlek, ali svi ostali dobro treniraju, dobro su raspoloženi nakon napornog tjedna u kojem smo imali tri derbija. Osjeti se fizički napor i umor, no sada su već u dobrom stanju, vjerujem da će u nedjelju biti u pravoj formi da pokažemo svoje najbolje lice', rekao je u najavi utakmice Nenad Bjelica, a prenosi klupska stranica NK Osijeka.

Osijek neće dočekati lagan zadatak, tri dosadašnja ovosezonska ogleda protiv Varaždina otišla su na stranu Bijelo-plavih, ali pobjeda je u sve tri utakmice bila izražena minimalnom razlikom.

'Momčad koja je izuzetno dobro organizirana. Protiv nas su se kompaktno branili u sustavu 5-4-1, teško je to bilo probiti. U obje utakmice smo knap pobijedili, u Varaždinu je bilo teško iako smo bili uvjerljiviji. Danas se u nogometu svaki za nešto bori, najnormalnije je da daje svoj maksimum u svakoj utakmici. Mi očekujemo da će naša momčad biti bolja, imamo dobru atmosferu, dovoljno igrača koji su zdravi i u dobroj formi, uvjeren sam da ćemo biti na visokoj razini. Vidjet ćemo kako će se postaviti, poštujemo Varaždin, njihovog trenera s kojim sam igrao u juniorima i drago mi je što je dobio priliku. Oni će braniti svoje interese što je jedino normalno i logično u ovoj situaciji'.

Budući da u pet kola do kraja sezone slijede utakmice protiv suparnika koji se bore za goli prvoligaški život, Osijek će na neki način krojiti prvenstvenu ljestvicu HNL-a.

'Odgovorni smo prvenstveno zbog samih sebe. Kakva je situacija na tablici kod nekoga nama je potpuno svejedno. Želimo uvijek pobijediti, tako će biti u preostalih pet utakmica. Očekujem da igrači pokažu maksimalnu ozbiljnost, ako budemo igrali kako smo trenirali ovaj tjedan onda sam uvjeren da ćemo u nedjelju doći do nove pobjede'.

Osvrnuo se Nenad Bjelica i na događaje koji su, izvan zelenog travnjaka, obilježili prošle dane.

'Rekao sam da mislim da neće biti igrica, da vjerujem u sustav, u sve što se treba događati. Novinari znaju što je novinarski kodeks, klub zna što je klupski kodeks, što se objavljuje ili ne objavljuje. To neka ide na čast onima koji su to objavili. Mogu samo reći da nisam niti u jednom trenutku demantirao što sam rekao i stojim iza svake izgovorene riječi. Žao mi je zbog psovki, a psovke se govore u afektu, kada igrač na treningu promaši priliku opsuje, to su neke normalne stvari', zaključio je Bjelica.

Igrači NK Varaždin i njihov trener Zoran Kastel svjesni su situacije u kojoj se nalaze.

'Svi se u ligi bore za nešto, za Europu, za prvaka, za opstanak… svako ima svoje probleme i svatko ima svoje ciljeve. Čeka nas zahtjevna i teška utakmica protiv Osijeka, uz Dinamo najkvalitetnijeg protivnika u ligi. Sigurno da nećemo imati lak posao, još je malo do kraja, svjesni smo situacije. Nemamo što izgubiti, možemo samo ići napraviti iznenađenje', najavio je Kastel utakmicu s Osijekom.