REKORDNE ODŠTETE

Nemoralna ponuda Kineza za Brazilca; je li Mandžo sljedeći?

14.12.2016 u 14:54

Bionic
Reading

Vezni igrač brazilske nogometne reprezentacije Oscar napušta redove Chelseaja i karijeru bi trebao nastaviti u kineskom prvoligašu Shanghai SIPG-u koji vodi portugalski stručnjak Andre Villas-Boas. Tako se odlazak zvijezda iz najboljih europskih liga nastavlja. Je li sljedeći Mario Mandžukić?

Prema navodima engleskog tiska, Oscar napušta Stamford Bridge za čak 60 milijuna eura odštete, što je rekordna odšteta u povijesti 'Bluesa'. Zaista nemoralna ponuda koju Chelsea nije mogao odbiti.

Chelsea je do sada najviše zaradio 55 milijuna eura na prodaji Davida Luiza u PSG.

'Realizacija transfera je pri kraju, dogovorili smo 90 posto ugovora. Ostale su tek neke birokratske sitnice', poručio je 25-godišnji Oscar.

Mladi Brazilac je pod vodstvom Rafe Beniteza i Josea Mourinha bio standardni igrač Chelseaja, no dolaskom Antonia Contea ispao je iz momčadi.

Oscar je stigao u Chelsea 2012. iz brazilskog Internacionala i do sada je upisao 202 nastupa i postigao 38 golova.

U redovima Shanghai SPIG-a već igraju dvojica Brazilaca - Hulk i Elkeson.

Tako se selidba velikih zvijezda koje su ostavile dubok trag u Europi nastavlja. Nema sumnje da će taj trend potrajati jer kineski biznismeni uložu ogroman novac. Na listi želja je i nekoliko hrvatskih nogometaša, a zasad je najkonkretniju ponudu dobio Mario Mandžukić kojeg želi klub Shanghai Shenhui.

Od prije je poznato da je Mandžo dobio nemoralnu ponudu po kojoj bi za četverogodišnji ugovor zaradio ukupno 32 milijuna eura, točno osam milijuna eura godišnje, čime bi postao najplaćeniji hrvatski sportaš.

Konačnu odluku Mandžukić i Juventus trebaju donijeti tijekom zimskog prijelaznog roka koji traje do kraja siječnja. Treba reći i to kako bi Juventus u slučaju transfera dobio minimalno 15 milijuna eura odštete.

U našoj anketi (ispod članka) pitali smo vas:
Što bi Mario Mandžukić trebao napraviti ako stigne nova nemoralna ponuda iz Kine?