NLB LIGA

Nemoćna Cibona tricama 'torpedirana' u Beogradu

21.11.2009 u 19:35

Bionic
Reading

Cibona je u Beogradu, protiv Crvene zvezde, upisala svoj prvi ovosezonski poraz u NLB ligi. Crveno-bijeli su uz izvrstan šut pobijedili s uvjerljivih 72:51

U 9. kolu košarkaške NLB lige zagrebačka Cibona ubilježila je prvi ovosezonski poraz. Nakon osam uzastopnih pobjeda, od 'vukova' su u Beogradu bili bolji košarkaši Crvene Zvezde sa 72:51.

Od početka utakmice bila je to igra 'mačke i miša'; domaćini su s lakoćom zabijali sve otvorene šutove, dok su Zagrepčani lošom igrom u obrani i ne baš očaravajućim napadom samo olakšavali crveno-bijelima da dođu do lake i uvjerljive pobjede.

Dok je u redovima Cibone igrao Marko Tomas, do tada Zvezdino vodstvo nije bilo sigurno. Tomas je vraćao svoju momčad i s dvoznamenkastog minusa u prvom poluvremenu, no nije imao raspoloženog suigrača koji bi ga zamijenio u drugom dijelu. Na kraju, Beograđani su se poigravali s Cibonom i stigli do plus 21.

Cibonini Amerikanci opet su odigrali slabu utakmicu, pogotovo Graves koji je za 5 koševa potrošio 7 lopti, dok je Gordon bio tek malo bolji; zabio je 5 od 12 šutova i ubilježio 10 koševa. Sada se već zaista postavlja pitanje što će Velimiru Perasoviću tako slabi stranci, pogotovo u vrijeme kada se domaćim igračima ne mogu isplatiti ni zaostale plaće, a kamoli isplaćivati zarađeno na vrijeme.

Razlozi visokog poraza Zagrepčana definitivno 'leže' u očajnoj igri u obrani; Zvezda je pogodila 12 od 25 trica (48 posto) i 13 od 30 šutova za dva koša (43 posto), a mahom su to bili otvoreni, nebranjeni šutovi. Nasuprot Beograđanima, Cibona je pucala trice 10:30 (30 posto) i dvice 9:25 (36 posto).

U domaćim redovima najefikasniji su bili Videnov sa 14 koševa te Radivojević i Kikanović sa 13, dok je Cibobnine redove predvodio Tomas sa 22 koša.