teška večer za dalića

Nemilosrdni Španjolci nanijeli Hrvatskoj u Elcheu najteži poraz u povijesti

11.09.2018 u 22:38

Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija ovog utorka pobijedila je Hrvatsku u Ligi nacija s visokih 6:0, što je i najteži poraz naše izabrane vrste u povijesti...

Zlatko Dalić proživio je najtežu večer otkad je hrvatski izbornik. U Elcheu je njegova izabrana vrsta izgledala kao srebrna reprezentacija svijeta samo u prvih dvadesetak minuta, a onda je potonula i doživjela najteži poraz u povijesti, pritom pokazavši pregršt slabosti u obrani, kao i u ostalim linijama. Španjolci su pak procvjetali pod Luisom Enriqueom i zreli su za osvajanje Lige nacija ako nastave ovako igrati.

  • +9
Liga nacija, skupina 4: Španjolska - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Pablo Garcia/UESyndication/PIXSELL/UESyndication/PIXSELL

Ljubitelji nogometa gledali su ovog utorka utakmicu u kojoj je Hrvatska hrabro krenula i bila bolja momčad na travnjaku u uvodnim minutama. Prve obećavajuće prilike propustili su Perišić i Rakitić nakon pogrešaka u domaćoj obrani, da bi nakon sjajne akcije u kojoj je Vrsaljko proigrao Ivana Santinija napadač Anderlechta u 14. minuti sam s pet metara poslao loptu pokraj De Geine vratnice.

Tri minute kasnije Perišić se ubacio ispred španjolske obrane i bio u čistoj prilici, ali u zadnji čas Carvajal je blokirao njegov udarac.

Nažalost, Španjolci su zatim došli na svoje. U 24. minuti krasnom dijagonalom Ramos je pronašao Carvajala koji je još bolje ubacio s desne strane u sredinu, a tamo je Saul glavom zakucao loptu u mrežu.

U 32. minuti Mateo Kovačić poklonio je loptu suparniku, a Asensio je silovitim dalekometnim udarcem zabio pokraj Kalinića. Tri minute kasnije ofenzivac Reala ponovo se sjurio prema hrvatskom golu, a njegov udarac ovaj je put završio na gredi pa se od Kalinića odbio u mrežu, za nedostižnih 3:0 već na poluvremenu.

U drugom dijelu hrvatska igra nije se poboljšala. U 49. minuti loptom u prostor Asensio je proigrao Rodriga, a ovaj je poslao loptu kroz noge našem golmanu, ravno u mrežu. U 57. minuti na svoje je došao Sergio Ramos koji je glavom zabio nakon kornera, a u 70. minuti pogodio je i Isco, nakon treće asistencije u nizu igrača utakmice Marca Asensija.

Rezultat se srećom više nije mijenjao, ali i to je bilo dovoljno da se nadmaši onih 5:1 s Wembleyja iz 2009. godine, što je dosad bio najružniji poraz naše reprezentacije.

Hrvatska nije ni prva ni zadnja koju su moćni Španjolci pregazili, ali Dalić svejedno mora biti zabrinut, jer pokazalo se da baš i nema široku klupu te će mu biti teško nadomjestiti one koji su se oprostili, kao i eventualne ozljede poput one Šime Vrsaljka koji je morao izaći iz igre već u prvom poluvremenu.

Što se Lige nacija tiče, naši su praktički već u prvoj utakmici izgubili šansu dokopati se završnice. Španjolska ima već šest osvojenih bodova, Engleska i Hrvatska nula. Zlobnici će reći, dobro da su Rusi maknuli 'furiju' s hrvatskog puta na SP-u...

Liga nacija A, skupina 4:

Španjolska - Hrvatska 6:0 (Saul 24, Asensio 33, 35, Rodrigo 49, Ramos 57, Isco 70)