okršaj na wembleyju

Nekad su bili kao 'prst i nokat', a sada će htjeti napakostiti jedan drugome

16.05.2019 u 08:08

Bionic
Reading

Nogometaši Derby Countyja i Aston Ville izborili su plasman u finale doigravanja za plasman u Premiership koje će se igrati 27. svibnja na Wembleyju.

Direktan plasman u elitni razred engleskog nogometa izborili su Norwich City i Sheffield United, dok će se za preostalu kartu boriti Derby County i Aston Villa.

Derby je u uzvratnom susretu polufinala na gostovanju pobijedio Leeds United sa 4:2, nakon što je na svom travnjaku izgubio sa 0:1.

Leeds je poveo u 24. minuti golom Stuarta Dallasa, no gosti su potom okrenuli rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Marriott (45), Mount (47) i Wilson (58-11m). Dallas je u 62. minuti smanjio na 2:3 vrativši Leeds u život. Međutim, susret je prelomila glupost švicarskog braniča Gaetana Berardija koji je u 78. minuti dobio crveni karton nakon što je dva žuta kartone sakupio u svega 10 minuta.

Derby, kojeg vodi bivša legenda Chelsea Frank Lampard, je šest minuta kasnije iskoristio igrača više kada je Marriott zabio svoj drugi gol na utakmici. U 90. minuti i gosti su ostali s igračem manje nakon što je 'pocrvenio' Scott Malone, no Leeds nije uspio smanjiti na 3:4 i odvesti utakmicu u produžetke.

U utorak je Aston Villa izborila finale boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv West Bromwich Albiona. Zanimljivo, na klupi Ville, kao pomoćni trener Deanu Smithu asistira John Terry, dugogodišnji suigrač Franka Lamparda, iz vremena dok su kao igrači nosili dres Chelseaja.

Nakon što je prva utakmica završila pobjedom Ville sa 2:1, u drugom susretu je WBA pobijedio 1:0. Kako u ovom natjecanju ne vrijedi pravilo 'više golova u gostima', susret je ušao u produžetak. Kako niti nakon dodatnih 30 minuta nije bilo promjene rezultata odlučivali su kazneni udarci.

Aston Villa je na koncu slavila sa 4:3, a junak je postao vratar Jed Steer koji je obranio prva dva udarca Masonu Holgateu i Ahmedu Hegaziju. Kod Ville neprecizan je bio tek Albert Adomah.

Hrvatski reprezentativac Lovre Kalinić nije branio za Aston Villu.