ISTOK: SOUTHEAST DIVIZIJA

Nedodirljivi Miami ide u obranu titule još snažniji

30.10.2012 u 19:24

Bionic
Reading

LeBron James i društvo bez pritiska na leđima ulaze u novu sezonu, ali svima koji prate NBA ligu jasno je da je dokazano da je teže obraniti titulu

No Miami u novu sezonu ulazi pojačan za nekoliko iskusnih igrača, a i sam LeBron je izjavio da jedva čeka početak sezone i juriš na još jedan prsten. Tek mu je 28 godina i sada ulazi u zenit karijere kojoj je samo nebo granica. Ostali? Osim Atlante u diviziji nemaju dostojnog protivnika, tako da je očekivati rekordnu sezonu po broju pobjeda. Lov na Bullse iz 1996. i score 72-10 nije nedostižan ako će igrati punom snagom.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Atlanta Hawks
Ovogodišnja momčad ostala je bez polovice nekoliko važnih igrača, a odlazak sjajnog šutera Joea Johnsona u Brooklyn znači i promjenu koncepcije igre Hawksa. Smith i Horford okruženi su nizom odličnih šutera, a kako obojica imaju odličan pregled igre, nema sumnje da će novopridošli Devin Harris, Kyle Korver, Lou Williams i Antony Morrow imati prostora za šuterske serije. Drugi kraj parketa za sve njih je odrađivanje posla, a Larry Drew nije trener koji bi to trpio, stoga bi svoje minute na vanjskim pozicijama mogao dobiti DeShawn Stevenson tražeći balans između napada i obrane. Ekstra kvaliteta će sigurno biti Lou Williams, ponajbolji šesti igrač lige, koji će tu ulogu gotovo sigurno imati i u Atlanti. Vrlo opasna momčad koja može napraviti nered u play-offu.

Charlotte Bobcats
Jedna su od najlošijih NBA momčadi, no ove godine moglo bi krenuti na bolje, jer je novi GM Rich Cho konačno uzeo igrača kojem mnogi predviđaju sjajnu NBA karijeru, s obzirom na tijelo i eksplozivnost, a to je Michael Kid-Gilchrist. Na playu je doveden vrlo solidan Ramon Sessions koji je prošlu godinu imao nekoliko jako dobrih utakmica i u Lakersima. Ovo se čini kao dobar potez, budući da Kimba Walker definitivno nije čisti play, a korištenjem njega kao combo-guarda, momčad bi mogla profitirati. Osim toga, u grad je stigao i Ben Gordon, koji ako se uklopi na pravi način, može biti strašno pojačanje. Novi trener Mike Dunlap istaknuo je da se nada boljem rezultatu ove godine.

Miami Heat
Šampionska momčad iz prošle sezone, koliko god to čudno zvučalo, ove godine može biti samo još bolja. Titula koju su osvojili skida ogroman pritisak, prije svega LeBronu, a uvjerljivo zlato s OI samo može povećati njegov osjećaj moći i nedodirljivosti. Trener Spoelstra je konačno na pravi način iskoristio sve blagodati koje mu donose James i Wade, a kad je radilo, i nominalno najjače oružje Heata jest - obrana.
Ogroman plus u ovogodišnjem Heatu morala bi biti i činjenica da je potpisan Ray Allen, šuter kod kojeg godine nisu problem, a radna etika i glad za pobjedama koje on donosi je dodatna ekstra kvaliteta. Drugo pojačanje je Rashard Lewis koji je u stanju donijeti impuls ovoj ekipi, dodatno otvoriti reket i rasteretiti Chrisa Bosha.

Orlando Magic
Dwight Howard napustio je Orlando i to je najvažnija vijest. Klub s Floride će ove sezone biti u sporednoj ulozi u ligi, a eventualni ulazak u doigravanje za njih će biti ravno osvajanju naslova. Najdominantniji centar lige otišao je u LA Lakerse, a u Orlando su došli relativno slabiji igrači poput McRobertsa i Ayona, no tu su i Aaron Aflalo i Al Harrington koji imaju reputaciju solidnih igrača, no polako su već u godinama.
Klub ima problema s velikim ugovorima igrača, poput Quentina Richardsona, zbog čega nemaju manevarskog prostora dovesti neku megazvijezdu. Uslijed svega navedenog, pred Orlandom je jedna blijeda sezona u kojoj bi ulazak u doigravanje bilo tretirano kao veliki uspjeh.

Washington Wizards
NBA momčad iz glavnog grada prošle je sezone bila jako aktivna na tržištu, tražeći opcije kako se domoći playoffa i konačno Johnu Wallu podariti sudare s vodećim playmakerima lige. Već prošlogodišnji dolazak Nenea je velik iskorak, a tu su od novih igrača još Ariza i Okafor. U svakom slučaju imaju puno više minusa nego pozitivnih strana, a Washington se polako pretvara u izgubljeni grad, bez imalo perspektive, s masom igrača koji mirno odrađuju svoje višegodišnje ugovore bez prevelikih ambicija.

Opširnije najave za svih 30 NBA ekipa, kao i brojne zanimljivosti, možete pronaći na portalu Dvoznak.com, adresi za pametno klađenje