FIFA_SP_2018.svg

ogorčenje u belgiji

Od muke nije mogao gledati Francuze kako pobjeđuju Hrvatsku: Ugasio sam televizor...

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 20.07.2018 08:36
  • Objavljeno 17.07.2018 u 11:03
Bionic
Reading

Thibaut Courtois koji je optuživao Francuze za antinogomet nakon ispadanja Belgije u polufinalu priznao je da je ugasio televizor kako ne bi gledao ljutitog rivala dok slavi svjetsku titulu...

Za razliku od Hrvata koji su sportski podnijeli poraz od Francuza, u Belgiji je vladalo veliko ogorčenje nakon ispadanja u polufinalu od istog protivnika.

  • +6
SP 2018., utakmica za treće mjesto: Belgija - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Liu Dawei/XinHua/PIXSELL

'Radije ću igrati naš nogomet i gubiti, nego francuski i pobjeđivati,' ispalio je nakon susreta bijesni Eden Hazard, dok je Thibaut Courtois optužio Deschampsovu družinu da igra antinogomet, na što mu je stigao žestoki Griezmannov odgovor:

'Igra u Chelseaju, a misli da igraju nogomet poput Barcelone.'

Ogorčenje reaktivnim 'antinogometom' moglo se u velikim količinama pročitati i na društvenim mrežama među belgijskim navijačima, a Courtois je priznao da mu je bila muka gledati Francuze kako pobjeđuju Hrvatsku.

'Nisam ih imao želju gledati kako slave pobjedu, ugasio sam televizor u 94. minuti,' izjavio je ugledni 26-godišnji golman.

No, jedan detalj s utakmice ga je ipak razveselio: onaj kad je Mandžukić posramio Llorisa oduzevši mu loptu za drugi pogodak Hrvatske. Upravo je taj moment Courtoisu donio titulu najboljeg golmana SP-a.

'Kad su mi prijatelji javili da sam proglašen najboljim golmanom turnira, opet sam upalio televizor. To je nevjerojatna čast,' zaključio je na kraju ipak zadovoljni vratar.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL