SUDAČKI SKANDAL U NFL-U

NBA zvijezde Nowitzki i LeBron poludjele na suce!

25.09.2012 u 16:10

Bionic
Reading

'Neću više gledati NFL dok se ne vrate pravi suci', 'Ma daj, čovječe… pa to je čista presječena lopta', 'Muka mi je! Osjećam se kao da sam igrač Green Baya', bile su reakcije NBA zvijezda Dirka Nowitzkog i LeBrona James na Twitteru nakon zadnje utakmice Seattlea i Green Baya

Većini obožavatelja NFL-a, pa tako i Nowitzkom i Jamesu, film je pukao nakon sinoćnje utakmice Green Baya i Seattlea. Utakmicu je, u posljednjem napadu, odlučilo hvatanje Seattleova receivera Goldena Tatea, kada je bilo očito da je prvi do lopte došao branič Jennings. Svi eksperti američkog nogometu složni su kako ovo nije bilo touchdown hvatanje.

'Tijekom čitave karijere, nikad nisam vidio nešto poput ovoga', ogorčeno je rekao trener Green Baya Mike McCarthy, koji je također siguran da je loptu prvi uhvatio Jennings

Belichick je poludio nakon utakmica protiv Baltimorea

Utakmica od ponedjeljka nije bila iznimka! Poslije nedjeljnog dvoboja protiv Baltimorea, inače suzdržani trener New Englanda Bill Belichick toliko je izgubio živce da je nakon utakmice trčao za sucima, a jednog je i potegao za rukav, nešto što je inače nezamislivo na terenima američkog profesionalnog nogometa.

Pobjedonosno hvatanje Goldena Tatea

U čemu je, dakle, problem s NFL sucima? Prošlo ljeto pregovori između sindikata igrača i NFL lige trajali su toliko da klubovi praktički nisu imali treninge prije početka sezone.

Sada su na red došli suci. Problem je isti kao i uvijek, nema iznenađenja – to je novac!

Naime, sindikat sudaca odbio je novi ugovor s NFL-om jer smatra kako im nisu dovoljno povećali plaće u odnosu na povećanje iz 2006.

Umjesto njih, sada sude suci s koledža, ali ne oni najbolji, jer su oni vezani uz koledž-utakmice američkog nogometa. Laički rečeno, trenutačno najbolju ligu na svijetu sviraju suci iz 'treće lige'!

Sudeći po reakcijama, ligi bi bilo bolje da što prije odriješi kesu.