DRUGA U NBA POVIJESTI

NBA prvacima lekcije će dijeliti trenerica!

06.08.2014 u 15:08

Bionic
Reading

Američka košarkašica Becky Hammon (37) imenovana je za pomočnicu trenera u NBA prvacima San Antonio Spursima, i tako je postala tek druga žena koja će sjediti na trenerskoj klupi u NBA ligi, nakon Lise Boyer koja je u sezoni 2001/2002. surađivala sa Cleveland Cavaliersima.

'Došla sam u odličnu ekipu i zbog toga sam jako ponosna. Ovo je velika prilika, ali i velika odgovornost', izjavila je Becky Hammon. Ona je igrala za San Antonio Starse, koje se natječu u WNBA ligi. U 16 sezona u WNBA ligi imala je prosjek od 12 koševa i 4 asistencije po utakmici.

Godine 2013. je ozlijedila koljeno, pa je čitavu prošlu sezonu trenirala sa ekipom Spursa koju predvodi legendarni Gregg Popovich. Osim što je sudjelovala na treninzima Spursa, trener Popovich ju je pozvao da sudjeluje i na sastancima stručnog stožera te na utakmicama, i rado se koristio njenim savjetima.

'Gledajući je kako prošle sezone radila sa nama sretan sam što će se pridružiti našem stručnom stožeru. Njezine sposobnosti kad su u pitanju međuljudski odnosi, košarkaška inteligencija i radna etika bit će od velike koristi Spursima', izjavio je trener Popovich.