moraju se prilagoditi

NBA liga se nakon gotovo 40 godina odlučila za drastičnu promjenu; kako će na sve ovo reagirati košarkaši?

14.05.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Od sezone 2020./2021. službeni će proizvođač lopti koje će se koristiti na NBA utakmicama biti Wilson što znači prekid partnerstva sa Spaldingom nakon punih 37 godina. No, veliko je pitanje kako će na ovu promjenu reagirati sami igrači, sigurno je da će im trebati vremena da se priviknu na nove lopte. Sigurno će biti dosta prigovora...

'NBA i Wilson Sporting Goods Co. objavljuju sklapanje višegodišnjeg partnerstva na temelju kojeg će Wilson biti službeni proizvođač lopti za NBA, WNBA, razvojnu ligu G League, virtualnu NBA 2K ligu i Afričku košarkašku ligu (BAL)', navodi se u priopćenju.

Wilson je bio prvi proizvođač košarkaških lopti za NBA 1946. godine i to je partnerstvo završeno nakon 37 godina. Spalding je naslijedio Wilson 1983. i bio je proizvođač lopti za NBA sljedećih 38 godina.

Povratak lopti Wilson na parkete 2021. godine poklopit će se sa 75. obljetnicom postojanja NBA.

'Naš angažman u razvoju košarke na svjetskoj sceni u srcu je Wilsona i našeg partnerstva s NBA', izjavio je Kevin Murphy, glavni direktor te tvrtke.

Financijska strana ugovora Wilsona i NBA lige nije objavljena, ali ne treba naglašavati kako se radi o stotinama milijuna dolara... O samoj promociji njihovih proizvoda i dodatnoj zaradi od prodaje ne treba ni govoriti.

Za kraj ostaje samo pitanje kako će na ovu promjenu reagirati sami košarkaši. Trebat će im vremena da se priviknu na nove lopte, a sigurno je da će biti puno prigovora i kritika.