stara škola

Jedan od najboljih tricaša NBA lige još se jednom naklonio Draženu Petroviću: On je najbolji šuter kojeg sam ikad vidio...

09.05.2020 u 08:18

Bionic
Reading

Kontroverzni Metta World Peace, bivša zvijezda LA Lakersa, s kojima je osvojio i NBA prsten, ali tada pod imenom Ron Artest, od prije nekoliko dana opet je promijenio ime te se po novom zove Metta Sandiford-Artest. Na društvenim je mrežama pokrenuo raspravu tko je najbolji tricaš NBA lige svih vremena te je od Reggieja Millera dobio odgovor koji nije očekivao

Najbolji šuter trica svih vremena? Teško je odgovoriti na to pitanje, svaka generacija ima svoje heroje, no neki su ipak 'pregazili' sve granice, jednostavno su nedostižni.

Tako se i Metta Sandiford-Artest 'zapleo' na tom pitanju, izdvojio je Stepha Curryja i svog nekadašnjeg suigrača iz Indiana Pacersa Reggieja Millera, u 'borbu' je upao i Ray Allen... Bez dileme, gore spomenuti su vrh vrhova, Curry aktualni 'ubojica', šuter nevjerojatnog izbačaja, Allen slovi za 'najčišćeg' šutera NBA lige svih vremena, a Miller je legenda sama po sebi. Od kud je sve taj mogao zabiti... I da, sva su trojica u samom vrhu - kako po broju 'ispucanih' i zabijenih trica, tako i po postotku uspješnosti.

No, netko je insistirao, Curry ili Miller?

'Reggie Miller je jednako dobar kao i Steph Curry', odgovorio je Metta Sandiford-Artest i zaključio:

'Takvo se pitanje jednostavno ne postavlja...'

U cijelu se raspravu potom uključio i Reggie Miller. Legenda Indiana Pacersa za koje je igrao cijelu svoju prebogatu NBA karijeru, od 1987. do 2005. godine. Jedan je od najboljih šutera, trice su mu bile specijalnost, ispucao ih je 6486, ubacio 2560, što je gotovo 40 posto uspješnosti u 18 godina dugoj karijeri.

'Tko je najbolji? Najlakši odgovor bi bio odabrati između sadašnjeg rekordera Raya Allena ili Curryja koji će oboriti taj rekord', započeo je skromno Miller koji je iz konkurencije 'izbacio' svoju malenkost, a potom je nastavio:

'Ja sam, međutim, predstavnik stare škole i neću birati lake odgovore - najbolji šuter kojeg sam ikad vidio bio je Dražen Petrović! Dražen je došao kasno u NBA, a na žalost, Bog ga je uzeo jako rano', kazao je Miller.

'Dražen Petrović je definitivno najbolji šuter protiv kojeg sam igrao. Nikada prije ni poslije nisam vidio nekog kao on. Znate, ljudi sada pričaju o brzom izbačaju Stepha Curryja, no Petrović je imao najbrži izbačaj koji sam vidio. Ono što ga je činilo tako posebnim je njegov rad nogu. Bio sam jako ponosan na sebe zbog načina na koji sam izlazio iz blokova i kreirao svoj šut, a on je bio jednako dobar. Kada govorimo o radu nogu, on je bio jedan od najboljih po tome na poziciji šutera', zaključio je prije nekoliko godina jednom razgovoru Miller koji danas radi kao komentator na TNT televiziji.